راهبند پارکینگ چیست؟ بررسی کاربرد انواع راهبند در موارد مختلف
بسیاری از افراد به دنبال موانعی برای کنترل تردد یا هدایت ترافیک هستند. این موانع به اسم راهبند شناخته میشوند. در این مقاله به طور کامل توضیح خواهیم داد که راهبند پارکینگ چیست، چه انواع و کاربردهایی دارد. در واقع این مقاله به شما کمک میکند بهترین گزینه را برای کار خود انتخاب کنید. با ما همراه باشید.
راهبند چیست؟
راهبند یک وسیله برای جلوگیری از ورود یا خروج وسایل نقلیه از یک محل خاص است. راهبندهای مختلفی برای این کار وجود دارد و میتواند راهبند موقتی، دائم یا اضطراری باشد. در ورودی و خروجیها از راهبندهای موقت استفاده میشود تا پس از تایید امکان تردد را ایجاد کند اما راهبندهای دائم مانند راهبند ستونی برای هدایت ترافیک یا تغییر مسیر خودروها استفاده میشود. راهبندهای اضطراری یا امنیتی هم در مواقع امنیتی ایجاد میشود و تا پس از رفع شرایط از تردد جلوگیری میکنند.
راهبند چگونه کار میکند؟
معمولاً راهبندها با استفاده از یک دستور دهنده عمل میکنند و اجازه ورود یا خروج را میدهند. البته در حالت راهبند دائم، فقط تعیین مسیر میکنند و کار دیگری انجام نمیدهند. اما در وضعیتی که حالت موقتی دارند، به صورت دستی یا اتوماتیک جابهجا میشوند. پس در این صورت شما به یک عامل بیرونی برای جابهجایی راهبند دارید. در حال حاضر جابهجایی دستی بسیار منسوخ شده و حتی راهحلهای اتوماتیک جدید هم جای راهحلهای قدیمیتر را گرفتهاند. اوایل استفاده از ریموت برای درب پارکینگ بسیار رایج بود اما در حال حاضر روشهای بهتری هم برای آن وجود دارد. استفاده از پلاک خوان، تگهای RFID و ... بسیار کارایی بیشتر و هزینهی کمتری دارند.
کاربرد راهبندها
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم چند کاربرد کلی برای راهبند میتوان در نظر گرفت. مهمترین کاربرد آنها تایید امنیتی برای ورود و خروج به یک محل خاص است. در این حالت خودروها مجبور به ایست قبل از راهبند هستند و پس از تایید به روشهای مختلف مانند پلاک خوانی میتوانند وارد یا خارج شوند. یکی دیگر از کاربردها، هدایت ترافیک به مسیر دلخواه است. در بسیاری از مسیرها نیاز به تغییراتی در مسیر خودروها داریم که از راهبند استفاده میشود. در حالتهای امنیتی هم برای راهبندهای اضطراری و امنیتی از آن استفاده میشود که میتواند به سرعت یک مسیر را مسدود و غیرقابل تردد کند.
انواع راهبندهای رایج
بر اساس نوع استفاده، میزان رفت و آمد، ابعاد درب و میزان امنیتی بودن فضا میتواند متفاوت باشد. در اینجا مهمترین و پر استفادهترین راهبندها را با هم بررسی میکنیم.
راهبندهای اهرمی
معروفترین و پراستفادهترین نوع راهبند، راهبندهای اهرمی است. معمولاً در پارکینگهای مسکونی، ادارات، مجتمعهای تجاری، بیمارستانها و ... از این نوع استفاده میشود. این نوع برای استفاده در محلهای ورود و خروج که زیاد بزرگ نیستند و نیاز به امنیت نسبی دارند بسیار مناسب است. در این حالت سد ایجاد شده برای ورود و خروج به کمک موتور به سمت بالا رفته و اجازه وارد شدن یا خارج شدن را میدهد. در مکانهایی که سقف کوتاهتری دارند میتوان از راهبندهای تاشو هم استفاده کرد که نوعی از راهبندهای اهرمی هستند. معمولاً بعد از این سوال که راهبند پارکینگ چیست اولین نوع آن که به ذهن میرسد همین مانعهای اهرمی هستند.
راهبندهای ستونی (Bollards)
در صورتی که نیاز به مانع دائم یا امنیتی داشته باشیم، بهترین گزینه مانعهای ستونی است. در این نوع معمولاً برای مانع دائم، این ستونها بر روی زمین تعبیه میشوند تا یک مسیر را به طور کلی مسدود کنند یا ترافیک را به سمتی دیگر هدایت کنند. اما در حالت امنیتی این ستونها در زیر زمین تعبیه میشوند و در صورت به وجود آمدن مشکل امنیتی از زیر زمین خارج شد و مسیر را مسدود میکنند. البته در بسیار از اوقات در حالت امنیتی میتوان به جای حالت ستونی از نوعهای دیگری هم استفاده کرد تا مقاومت بیشتری ایجاد کرد.
راهبندهای یا دربهای چرخشی (swing gates)
در حال حاضر زیادی از آپارتمانهای مسکونی از این نوع مانعها یا درها استفاده میکنند. در این روش در با کمک یک جک به صورت چرخشی باز یا بسته میشود. این نوع درها برای محلهای پررفت و آمدی معمولاً مناسب نیستند و هزینه تعمیر و نگهداری جکها بسیار زیاد است. از طرفی امنیت کافی را هم تامین نمیکنند زیرا با فشار میتوان جکها را از کار انداخت و درب را باز کرد. به صورت کلی بهتر است فقط متکی به جکها نباشد تا امنیت آن افزایش پیدا کند ولی هزینه تعمیر و نگهداری جکها را نمیتوان کاهش داد. به طور کلی در صورت امکان بهتر است از مانعهای اهرمی استفاده کنیم.
دروازههای تاشو (Bi-Folding Gates)
این نوع از موانع مانند دربهای چرخشی هستند اما تفاوتی که دارند تاشو بودن آنهاست. در صورتی که شما فضای کافی برای چرخش دربها نداشته باشید میتوانید از این نوع استفاده کنید. در این حالت هر قسمت از درب خود از وسط به دو قسمت تقسیم میشود و در هنگام باز شدن فضای کمتری به خود اختصاص میدهد. البته در محلهایی که فضای بسیاری کمی دارید بهتر است از مانعهای ریلی استفاده کنید.
راهبندهای ریلی (Sliding Gates)
در مواردی ممکن است که به مانعهای ریلی نیاز پیدا کنید. در مواردی که به امنیت بالاتری نیاز دارید از این نوع راهبند استفاده کنید. معمولاً در مناطقی که حساستر هستند مانند زندانها از مانعهای ریلی استفاده میکنند. از طرفی در صورتی که درب شما بزرگ است، بهترین گزینه برای شما همین نوع از راهبند است. برای ورودی کارخانهها، سولهها، شهرکهای صنعتی و ... باید از این نوع مانع استفاده کنید.
راهبندهای کشویی کنسولی (Cantilever Sliding Gates)
جدیدترین نوع مانعهای ریلی، سیستم کشویی کنسولی است. در این روش دیگر مانع بر روی یک ریل حرکت نمیکند. در این روش راهبند توسط یک موتور و چندین چرخ حرکت داده میشود. موارد استفاده این روش مانند راهبند ریلی است با این تفاوت که روش و میزان کارایی آنها متفاوت است. در روشهای جدیدتر بیشتر از روش کشویی کنسولی استفاده میکنند.
نیوجرسی بتنی (New jersey barrier)
یکی از قدیمیترین نوعهای مانع، استفاده از نیوجرسیهای بتنی است. از این نوع مانعها بیشتر برای هدایت ترافیک و مسدود کردن مسیر استفاده میشود. در گذشته تصور بر این بود که امکان تغییر سریع محل این نیوجرسیها وجود ندارد اما در روشهای جدید امکان جابهجایی آنها باسرعت بالا امکانپذیر است. به عنوان مثال در بعضی کشورها برای کنترل ترافیک هر روز دوبار نیوجرسیهای وسط اتوبان جابهجا میشود تا در مدیریت ترافیک با مشکل روبه رو باشند.
دربهای کرکرهای
این نوع از مانعها بیشتر به درب معروف هستند. از این نوع دربها معمولاً به جای راهبندها استفاده میشود و در واقع نقش آن را بازی میکند. این دربها دقیقاً عملکردی شبیه به راهبند دارند و با دستور مخاطب باز و بسته میشوند. نکتهی مثبتی که نسبت به راهبندهای اهرمی دارند امنیت بیشتر آن و بسته بودن کامل ورودی در زمانی است که تردد وجود ندارد. این نوع دربها به کمک یک موتور باز و بسته میشوند و مانند حالت چرخشی معمولاً هزینهی نگهداری و تعمیر بیشتری را به مالکین وارد میکند.
نکات مهم در راهبندها
۱- اینکه فقط بدانید راهبند پارکینگ چیست به تنهایی مهم نیست. حتماً با توجه به نیاز خود مانع یا راهبند را انتخاب کنید. با در نظر گرفتن نوع استفاده، اندازه ورودی، میزان امنیت مورد نیاز، محل نصب و میزان تردد انتخاب خود را انجام دهید.
۲- امنیت راهبندهای موقت، بسیار به نحوه فرمان برای باز و بسته شدن آن بستگی دارد. در صورتی که از امنترین راهبند هم استفاده کنید ولی سیستمی که با آن راهبند جابهجا میشود غلط باشد امنیت پایینی را تجربه خواهید کرد. در حال حاضر بهترین نحوه باز و بسته شدن مانع، استفاده از پلاک خوانی یا تگهای RFID است.
۳- هزینههای آتی محصولات را در نظر بگیرید. بسیاری از اوقات بعضی موارد مربوط به راهبند، هزینهی کمتری در ابتدا دارند اما در آینده هزینهی نگهداری و تعمیر زیادی به شما وارد میکنند. حتماً در زمان خرید به این نکته دقت کنید.
۴- راحتی کاربران و افرادی که امنیت محیطی را برقرار میکنند، با این دستگاهها بسیار اهمیت دارد. البته این مورد بیشتر به سیستم مدیریت راهبند (پلاک خوان، تگ، ریموت یا ...) باز میگردد. حتماً در انتخاب آن دقت کافی را داشته باشید.
استفاده همزمان از دوربین برای پلاک خوان و تشخیص چهره + روش عملی
کیفیت لازم برای دوربین پلاک خوان + ویدیوی نمونه
فنس یا حصار مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟
نرم افزار پلاک خوان هوشمند خودرو دیدبان
نظرات