همه چیز درباره راه اندازی مغازه لوازم آرایشی | مسیر گام به گام برای شروع

1403/08/28 - خواندن 12 دقیقه - نویسنده: علیرضا همتی
راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

فروش لوازم آرایشی یکی از مواردی است که برای شروع یک مغازه موفق به ذهن می‌رسد. برای اینکه شما بتوانید به راه اندازی یک مغازه لوازم آرایشی موفق فکر کنید، باید اطلاعات متعددی داشته باشید. اول باید بدانید که شما فرد مناسبی برای کار در این حوزه هستید یا خیر. سپس باید کل صنعت را بررسی کرده و مزایای آن را مطالعه کنید. پس از تصمیم برای راه اندازی این مغازه باید مراحل اجرایی آن را بدانید.

از طرفی با توجه به رشد فناوری‌های مختلف در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها باید نسبت به استفاده از آنها برای افزایش فروش مطلع باشید. ما تلاش کردیم در این مقاله تمامی این مطالب را تا حد ممکن پوشش دهیم. پس از این مقاله شما با عمیق شدن در مباحث و اجرای امور ذکر شده می‌توانید یک مغازه موفق در این زمینه راه اندازی کنید.

چه فردی مناسب این شغل است؟

هر فردی که قرار است مغازه لوازم آرایشی را راه اندازی کند علاوه بر مهارت‌های فروش و بازاریابی، باید با این زمینه آشناییت داشته باشد. اینکه مدیر این مغازه خانم باشد یا آقا تفاوتی نمی‌کند ولی معمولاً بهتر است از فروشندگان خانم استفاده کنید یا در فروشگاه فروشنده خانم هم داشته باشید. این مسئله می‌تواند به مشتریان حس آرامش و راحتی بیشتری بدهد.

مهم‌تر از خانم یا آقا بودن، مسلط بودن به بازار لوازم آرایش و نیازهای مشتریان است. شما باید علاقه به این حوزه داشته باشید و اطلاعات متنوع و به روزی را جمع آوری کنید. علاوه بر این نیاز به مدیریت بحث‌های مالی، مدیریت نیروها و فروشندگان و خلاقیت در زمینه بازاریابی و فروش دارید. اگر این ویژگی‌ها را در خود می‌بینید، این شغل مغازه داری برای شما مناسب خواهد بود.

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی چه مزایایی دارد؟

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

مغازه لوازم آرایشی یکی از مغازه‌های بسیار پر سود و پر فروش است. یکی از مهمترین مسائل در مورد این حوزه رشد فروش در آن است. علاوه بر این در حال حاضر هم میزان نقدینگی در این صنعت بسیار بالاست. آمارها نشان می‌دهد طی ۲۰ سال گذشته استفاده از لوازم آرایشی بین ۴تا ۵ برابر افزایش پیدا کرده است و ارزش این صنعت در بازار ایران برابر با ۲.۵ میلیارد دلار است. به همین دلیل شما می‌توانید در این حوزه به عنوان یک حوزه پولساز سرمایه گذاری کنید.

یکی دیگر از مزیت‌های این حوزه، خرید متعدد مشتریان و امکان بالا برای ایجاد مشتریان وفادار است. اگر شما بتوانید تجربه خوبی برای مشتریان ایجاد کرده و رضایت آنها را جلب کنید، می‌توانید از فروش بلند مدت خود اطمینان حاصل کنید. معمولاً بازه بازگشت مشتری در این حوزه به صورت ماهانه است و افراد نیاز دارند تا محصولات مورد نیاز خود را دوباره خریداری کنند.

یکی دیگر از مزیت‌های این حوزه شهودی بودن و امکان بازاریابی عالی از مسیر شبکه‌های اجتماعی و یا بازاریابی دهان به دهان است. اگر شما بتوانید رضایت افراد با ارائه محصولات مناسب جلب کنید، به راحتی می‌توانید مشتریان خود را افزایش دهید. این موضوع در بسیاری از محصولات وجود ندارد ولی در زمینه لوازم آرایشی رشد از این طریق می‌تواند بسیار سریع اتفاق بیافتد.

مراحل راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

برای راه اندازی این مغازه شما مراحل مختلفی را طی کنید. در بسیاری از موارد افراد مغازه را دارند و فقط می‌خواهند یک مغازه جدید و پرسود ایجاد کنند. برای هر فردی بر اساس شرایط برخی از مراحل حذف می‌شود ولی به طور کلی شما باید این ۷ گام را طی کنید.

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

۱- پیدا کردن محل مناسب

اولین مسئله برای اینکه یک مغازه باز کنید، پیدا کردن یک محل مناسب برای این کار است. این اولین تصمیم و یکی از مهمترین آنهاست. در بسیاری از موارد انتخاب غلط باعث شکست کسب وکار و ازبین رفتن آن شده است. برای انتخاب محل باید به مسائل زیر توجه کنید:

  • شناخت مشتریان: شما باید با توجه به افرادی که هدف قرار می‌دهید محل خود را انتخاب کنید. به طور مثال فروش لوازم آرایشی گران قیمت و اصل در یک مغازه کوچک وسط شهر اصلاً مناسب نیست
  • میزان پاخور مغازه: برخی از محل‌ها و مغازه‌ها به طور معمولی پاخور خوبی دارند و افراد زیادی در آن بخش‌ها حضور دارند. این مورد می‌تواند به فروش شما بسیار کمک کند.
  • مساحت و اندازه مغازه: یکی از عوامل مهم در موفقیت مغازه، اندازه آن و راحتی مشتریان است. شما باید مساحت را با توجه به نیازها و تعدد محصولات به صورت بهینه انتخاب کنید تا بتوانید هزینه‌ها را هم کنترل کنید.
  • دسترسی مناسب: مشتریان باید به سادگی به فروشگاه شما برسند. بسیاری از مغازه‌ها به دلیل سختی مسیر و نامناسب بودن آن از گزینه‌های مخاطبان خارج می‌شوند.
  • آینده نگری برای خرید: اگر قصد خرید مغازه را دارید، بهتر است آینده منطقه را هم در نظر بگیرید. در بسیاری از موارد ممکن است محله آینده مناسبی نداشته باشد یا بالعکس فضای آن در آینده بسیار مناسب‌تر شود.
  • نزدیکی به مراکز خرید: وجود فروشگاه‌های مرتبط دیگر می‌تواند به حضور مخاطب در محله شما کمک کند. اگر شما در نزدیکی مراکز و مقصدهای خرید مشتریان باشید، می‌توانید مشتری بیشتری را به مغازه خود جذب کنید.

۲- یافتن تامین کنندگان محصولات

شما باید با توجه به شرایط و استراتژی خود، مناسب‌تری محصولات را برای فروش پیدا کنید. باید محصولات مختلف را بررسی کنید و شرایط محبوبیت و فروش آن را در جامعه هدف خود بررسی کنید. پس از آن باید به دنبال تامین‌کنندگان اصلی آن محصولات باشید تا بتوانید به بهترین قیمت آنها را به صورت عمده خریداری کنید. برای این کار می‌توانید مسیرهای زیر را طی کنید:

  • بررسی عمده فروشی‌های بازار
  • حضور در نمایشگاه‌های تخصصی
  • مراجعه به برندها و واردکنندگان مطرح
  • جست و جوی آنلاین

این مرحله کمک می‌کند تا شما بتوانید در یک بازار رقابتی محصولات مناسب را با قیمت مناسب ارائه دهید. در این زمینه باید وقت بسیار زیادی را صرف کنید و با افراد درست و معتبر مشورت کنید. با خرید مناسب شما می‌توانید نسبت به رقبا برگ برنده مناسبی داشته باشید و اعتبار بالایی نزد مشتریان به دست بیاورید.

۳- دریافت جواز کسب

برای دریافت مجوز باید به اتحادیه فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در منطقه خود مراجعه کنید. برای دریافت این مجوز باید مدارک مورد نیاز را ارائه دهید که یکی از این موارد سند یا اجاره نامه مغازه به نام خودتان است. پس باید قبل از دریافت مجوز اقدام به خرید یا اجاره مغازه کرده باشید. موارد دیگری مانند گواهی عدم سوپیشینه، کارت پایان خدمت (برای آقایان)، پرداخت هزینه‌های مورد نیاز و مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم) را باید برای دریافت جواز ارائه دهید.

پس از این کار و تکمیل مدارک معمولاً بین ۲ تا ۶ هفته زمان می‌برد تا جواز شما صادر شود و از آن زمان شما می‌توانید فعالیت رسمی خود را آغاز کنید. البته شما می‌توانید این زمان را به آماده سازی فروشگاه، قفسه‌بندی و ایجاد فضای داخلی صرف کنید و با دریافت مجوز کار رسمی خود را آغاز کنید.

۴- طراحی و اجرای فضای داخلی

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

پس از دریافت مغازه و پیگیری مجوز لازم است تا فضای مغازه را طراحی کنید. این مسئله به مشتریان و شما کمک می‌کند تا نظم ذهنی مناسبی در فروشگاه به دست بیاورید و بتوانید خرید خود را راحت‌تر انجام دهید. گرچه پلانوگرام بیشتر برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ استفاده می‌شود ولی استفاده از آن در مغازه‌‌های کوچک هم بسیار مفید است.

باید تلاش کنید با توجه به ابعاد فروشگاه و بودجه در نظر گرفته شده، بهترین نتیجه را حاصل کنید. بهتر است برای این مورد از فروشگاه‌های موفق به عنوان الگو استفاده کنید. با توجه به اینکه این فضا بیشتر برای مشتریان خانم باید طراحی بشود، بهتر است نکات مدنظر آنها را مورد توجه قرار دهید.

در این زمینه باید به نورپردازی و ایجاد بخش‌های مختلف توجه ویژه‌ای بکنید. نورپردازی کمک می‌کند تا علاوه بر اینکه مغازه جلوه‌ی بهتری پیدا می‌کند، مشتریان هم می‌توانند بهتر محصولات را مشاهده کنند. از طرفی ایجاد فضاهای مشخص و بخش ‌بندی درست کمک می‌کند تا نظم مغازه حفظ شود و مخاطبان با شرایط راحت‌تری به دنبال محصولات مدنظر خودشان بگردند.

۵- خرید محصولات مورد نیاز

همزمان با اواخر کار اجرای فضای داخلی مغازه باید محصولات مورد نظر خود را سفارش داده و خریداری کنید. در برخی از موارد تحویل محصولات از فروشنده ممکن است نیاز به زمان داشته باشد. با آگاهی به این موارد تلاش کنید، محصولات به موقع به فروشگاه برسند. تاخیر در بازگشایی فروشگاه و عدم دسترسی به محصولات کافی ممکن است جلوه مغازه را در شروع کار خراب کند.

مخصوصاً در ابتدای کار تلاش کنید همه‌ی محصولات خود را از یک برند یا یک محصول خاص خریداری نکنید. شما در ابتدای راه باید باخوردهای مختلف دریافت کرده و بر اساس آن خود را بهبود دهید. بهتر است با توجه به داده‌های اولیه با تعداد مناسبی برند وارد همکاری شوید و پس از آن با توجه به فروش و بازخورد مشتریان شرایط را بهبود دهید. علاوه بر این به ویژگی‌های مشتری و بازه قیمتی مناسب برای آنها توجه ویژه‌ای کنید تا بتوانید با قدرت بیشتری وارد بازار شوید.

۶- بازاریابی مناسب

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

شما برای راه اندازی یک مغازه لوازم آرایشی قدرتمند نیاز به یک بازاریابی قوی دارید. این بازاریابی برای شروع کار شما بسیار بااهمیت است و می‌تواند به رشد سریع شما بسیار کمک کند. ابتدا آشنایان، دوستان و کسانی که جز مشتریان شما هستند را مطلع کنید و حتی از آنها دعوت کنید تا در مغازه حضور پیدا کنند.

در بخش‌های دیگر هم می‌توانید فعالیت‌های بازاریابی خود را اجرایی کنید. از تبلیغات محلی تا فروش ویژه‌ی افتتاحیه می‌تواند انگیزه‌ی مناسبی برای مشتریان ایجاد کند. هم‌چنین می‌توانید در فضای آنلاین هم تبلیغات خود را اجرایی کنید. مشتریان آغازین بسیار با اهمیت هستند و بدون بازاریابی درست نمی‌توانید تعداد این مشتریان را زیاد کنید. باید با شناخت درست از مخاطبان و محصولات با کمترین هزینه تبلیغات، بهترین نتیجه را بگیرید. اکثر کسب وکارها در ابتدا تلاش می‌کنند هزینه این بخش را حذف کنند ولی یکی از مهمترین بخش‌هاست که با حذف آن، مغازه ضربه بزرگی می‌خورد.

۷- راه اندازی صفحه در شبکه‌های اجتماعی

در سال‌های اخیر، نیاز کسب وکارها به حضور در شبکه‌های اجتماعی بسیار افزایش پیدا کرده است. تقریباً تمامی مغازه‌های موفق در زمینه شبکه‌های اجتماعی صفحات فعال دارند. به همین دلیل لازم است شما هم برای این منظور اقدامات لازم را انجام دهید. یکی از مهمترین بخش‌ها برای شروع به کار، داشتن استراتژی و تداوم در تولید محتواست. شما باید بتوانید اطمینان بالایی برای مشتریان ایجاد کنید که یک کسب وکار با تداوم و قدرتمند هستید.

هر کدام از شبکه‌های داخلی و خارجی را بهتر است با توجه به استراتژی و شرایط خود انتخاب کنید. با این حال استفاده از بهترین‌ها برای شما ممکن است با دیگران متفاوت باشد. به همین دلیل شاید امتحان کردن فضاهای متنوع بتواند به افزایش فروش شما کمک کند.

هم‌چنین داشتن صفحه و فروش محصول در سایت‌هایی مانند دیجی کالا می‌تواند به شما در زمینه فروش کمک کند. البته اگر خودتان بتوانید سایت قدرتمندی داشته باشید می‌تواند بسیار مفید باشد ولی برای شروع یک مغازه این کار هزینه و انرژی بسیار بالایی نیاز دارد. به همین دلیل بهتر است ابتدا با فروش در دیجی کالا یا سکوهای دیگر اقدام کنید و در صورت توان به سمت راه‌اندازی سایت بروید.

جلب توجه مشتریان به مغازه

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

در حالی در هر بخشی از شهر مغازه‌های مختلفی در حوزه‌های متنوع مشاهده می‌کنید، جذب کردن مشتری بسیار کار سختی است و شما باید با اجرای فعالیت‌های حرفه‌ای و خلاقانه مشتریان بیشتری را جذب کنید. در بسیاری از اوقات حتی یک راسته مغازه در یک حوزه وجود دارد ولی شما مشاهده می‌کنید برخی از آنها مشتری بیشتری دارند و بیشتر افراد به آنها جذب می‌شوند.

یکی از مهمترین عوامل برای ورود اولیه ویترین مناسب، نام گیرا و قدرتمند، لوگو زیبا و نورپردازی است. علاوه بر این اگر بخشی از داخل مغازه از بیرون مشخص است، چینش آن بخش‌ها و نظم آنها بسیار بااهمیت است. وجود دیگر مشتریان و شلوغی هم یک محرک بسیار اساسی برای ورود دیگر مشتریان است. حضور این افراد باعث می‌شود افراد احساس کنند که مغازه از اعتبار بالایی برخوردار است و آنها هم برای مشاهده محصولات به داخل مغازه مراجعه کنند. ما در مقاله ایده‌های جلب توجه مغازه این موارد را به صورت کامل مورد بررسی قرار دادیم. اگر در این مرحله موفق باشید می‌توانید افراد را به داخل فروشگاه هدایت کنید.

اگر می‌خواهید بدانید در این امر موفق بوده‌اید یا نه باید با کمک داده‌های مشتریان به آن دست پیدا کنید. باید بدانید چه تعداد مشتری وارد مغازه شما شده‌اند و چقدر در مغازه مشغول خرید بوده اند. در حال حاضر با کمک هوش مصنوعی و سامانه ترددشمار دیدبان این کار امکان پذیر است.

حداقل سرمایه برای راه اندازی مغازه لوازم آرایشی چقدر است؟

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

برای راه اندازی این مغازه شما در بخش‌های مختلف باید هزینه کنید. معمولاً بیشتر افراد در باز کردن مغازه فقط هزینه‌های اجاره یا خرید مغازه را محاسبه می‌کنند ولی هزینه‌های دیگری هم باید در نظر بگیرید که میزان آنها هم کم نیست. ما سعی کردیم هزینه‌ها را برای محل‌های معمولی در شهرهای بزرگ در نظر بگیریم و قطعاً فضاهای ایده‌آل و خوب هزینه‌های بیشتری خواهند داشت. این موارد شامل هزینه‌های زیر هستند:

۱- هزینه اجاره یا خرید مغازه

بیشتری هزینه‌ای که شما باید برای راه اندازی یک مغازه لوازم آرایشی بکنید، اجاره یا خرید محل آن است. برای اجاره مغازه حداقل باید رهنی بین ۲۰۰ میلیون تومان تا ۱ میلیارد تومان را در نظر بگیرید. هم‌چنین با این میزان رهن باید اجاره‌ای بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان را هم به صورت ماهانه پرداخت کنید.

۲- طراحی و اجرای دکوراسیون و ویترین

با توجه به بزرگی مغازه و نوع طراحی و اجرای آن این موضوع می‌تواند هزینه‌های بسیار متنوعی داشته باشد ولی شما باید حداقل بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان در نظر بگیرید.

۳- خرید اولیه محصولات

این موضوع هم به بزرگی مغازه و کیفیت محصولاتی که خریداری می‌کند بسیار بستگی دارد. با این حال شما باید حداقل ۳۰۰ میلیون تومان تا ۱میلیارد تومان در نظر داشته باشید.

۴- بازاریابی و تبلیغات

بخش بازاریابی معمولاً جایی است که مدیران اولین بخش از آن کم می‌گذارند. معمولاً اگر پول کم بیاورند تا جایی که بتوانند هزینه بازاریابی را کاهش می‌دهند که کار غلطی است و موجب نبود مشتری و شکست کسب و کار می‌شود. بهتر است حداقل ۱۰۰ میلیون تومان برای این کار در نظر بگیرید.

۵- دیگر هزینه‌ها

هزینه‌های کوچک دیگری هم وجود دارد که باید برای آنها هم یک هزینه‌ی حداقلی در نظر بگیرید. هزینه‌هایی مانند دریافت جواز و تمیزکاری‌ها و خرده هزینه‌ها که می‌توانید حدوداً ۲۰ میلیون تومان برای آن در نظر بگیرید.

با توجه به این موراد حداقل سرمایه برای راه اندازی مغازه لوازم آرایشی بین ۸۰۰ میلیون تومان تا ۳ میلیارد تومان است. البته اگر مغازه شما در محلی با پاخور بالا باشد یا مغازه بزرگی باشد شاید این عدد حتی تا ۲۰ میلیارد تومان هم بالا برود.

سود لوازم آرایشی چند درصد است؟

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

در بخش‌های مختلف این حوزه از نظر محصول و برند میزان درصد سود متفاوت است. با این حال به صورت متوسط محصولات اصل و معتبر خارجی با توجه به قیمت بالای آنها بین ۳۰ تا ۵۰ درصد سود ناخالص را به همراه دارند. این موضوع در مورد برندهای ایرانی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد است. سود ناخالص فقط مربوط به محصول می‌شود و هزینه‌های جانبی کسب وکار در آن در نظر گرفته نمی‌شود.

هزینه‌های مغازه‌های مختلف متفاوت است ولی به طور معمول با یک فروش معقول بین ۱۰ تا ۱۵ درصد سود خالص برای مغازه‌ها به همراه دارد. سود یک مغازه تازه تاسیس در یک جای معمولی با تعدادی از مشتریان اولیه ممکن است به ۳۰ میلیون تومان در ماه هم برسد. در مغازه‌های پرتردد و معتبر شاید این سود در ماه به چند صد میلیون تومان هم برسد.

آشنایی با انواع محصولات و برندهای لوازم آرایشی

اگر با برندها و محصولات این زمینه و حجم بالای آن آشنایی ندارید، بهتر است قبل از باز کردن مغازه با این موارد آشنایی پیدا کنید. روش‌های مختلفی برای شناختن این موارد وجود دارد. معمولاً افرادی که قصد باز کردن مغازه در این حوزه را دارند، آشنایی نسبی با محصولات آن دارند ولی از مسیرهای مختلفی می‌توانید این شناخت را کامل‌تر کنید. یکی از بهترین راه‌ها حضور در بازار‌های عمده فروشی و صحبت با آنهاست. شما می‌توانید این فروشگاه‌ها را بیشتر در بازار تهران مشاهده کنید و با آنها مشورت و گفت وگو کنید.

برای پیدا کردن برندها و عناوین این محصولات به صورت آنلاین بهتر است به سایت‌های برتر در این زمینه مراجعه کنید. این کار می‌تواند داده‌های بسیار خوبی از محصولات و برندها در اختیار شما قرار دهد. فروشگاه‌های اینترنتی خانومی و دیجی کالا مثال‌های خوبی برای این موضوع هستند. این سایت‌ها محصولات را به صورت کامل دسته‌بندی کرده‌اند و از برندهای مختلف محصولاتی دارند. در همین سایت‌ها حتی می‌توانید نظرات را مطالعه کنید و تا حدودی تفکرات مشتریان را هم بهتر بشناسید.

فناوری در خدمت موفقیت مغازه

راه اندازی مغازه لوازم آرایشی

در دنیای جدید که برخی از مشتریان خرید آنلاین را به خرید از مغازه ترجیح می‌دهند و صدها مغازه در شهرهای بزرگ در یک زمینه وجود دارد، شما باید سخت کار کنید تا مشتریان خود را به دست بیاورید. استفاده از فناوری‌های جدید و به روز مانند هوش مصنوعی می‌تواند به شما کمک کند تا فروش خود را افزایش دهید و در بین این همه رقیب شرایط خود را بهبود دهید. ما در بخش هوش مصنوعی در خرده فروشی این موارد را به طور کامل بررسی کرده‌ایم.

سامانه ترددشمار دیدبان یکی از مواردی است که می‌تواند با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل کلان داده‌ها به شما کمک می‌کند دید بهتری نسبت به مشتریان خود پیدا کنید. این موضوع می‌تواند کمک کند تا فضای مناسبی در فروشگاه و مغازه برای او فراهم کنید و با بهبود وضعیت بتوانید روز به روز مشتریان خود را افزایش دهید.