فوت و فن لباس فروشی | ۹ فوت کوزه گری در بوتیک داری

1403/07/27 - خواندن 8 دقیقه - نویسنده: علیرضا همتی
فوت و فن لباس فروشی

اکثر افراد فکر می‌کنند مدیریت یک لباس فروشی کار سختی نیست و فقط تامین محصول و فروش به مشتری است. این در حالی است که فوت و فن لباس فروشی بسیار عمیق‌تر و تخصصی‌تر از این موارد است. جایی که حتی بسیاری از فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی در راستای آن عمل می‌کند. اگر مدیر یک فروشگاه پوشاک هستید بهتر است با این موارد آشنایی داشته باشید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. حوزه پوشاک یکی از مهمترین بخش‌هایی است که افراد در آن هزینه می‌کنند و بسیاری علاقه مند حضور در این حوزه هستند. پس شما اگر می‌خواهید در این حوزه به موفقیت برسید باید به نکات زیادی توجه کنید و آنها را عملیاتی کنید.

چرا بیشتر افراد حضوری پوشاک خود را می‌خرند؟

یکی از حوزه‌هایی که هنوز خرید آنلاین آن با مشکلات بسیار زیادی روبه روست، صنعت پوشاک است. با توجه به وجود انواع پارچه‌ها و نیاز به تجربه مشتری نسبت به آن و هم‌چنین سایزبندی‌های افراد، فروش آنلاین آن بسیار با مشکل روبه روست. به همین دلیل بسیاری از مشتریان تلاش می‌کنند پوشاک خود را به صورت حضوری خریداری کنند.

حتی در کشورهای پیشرفته هم با اضافه شدن فناوری‌های جدید، فروشگاه‌ها و مغازه از این فناوری‌ها بیشتر بهره برده‌اند. حتی فناوری‌های جدید باعث بهبود وضعیت فروشگاه‌های حضوری شده و کار را برای آنها ساده‌تر کرده‌اند. به همین دلیل احتمال می‌رود با توجه به جذابیت‌های بالا و تجربه خرید منحصر به فرد در مغازه‌ها، فروش آنلاین نیاز به ویژگی‌های بسیار قدرتمندتری برای رقابت داشته باشد.

۹ فوت و فن حرفه‌ای برای لباس فروشی

برای اینکه بتوانید متمایز باشید و مشتریان را به سمت خود هدایت کنید، باید نکاتی ریز و مهم را در نظر بگیرید. بخش‌های مختلفی از لباس فروشی وجود دارد که بسیاری از مدیران نسبت به آن آشنایی دارند. مانند خلاق بودن، برنامه ریزی کردن، بسته بندی مناسب، بازاریابی کردن، تخفیف گذاشتن و ... مواردی هستند که اکثر افراد از آن اطلاع دارند. ما در این مقاله سعی کردیم تعدادی از فوت و فن های مهم لباس فروشی که ممکن است نسبت به آن اطلاعی نداشته باشید را بررسی کنیم. علاوه بر آن تلاش کردیم راه‌حل‌های فناورانه برای اجرای آنها را هم معرفی کنیم که بتوانید این موارد را به سادگی اجرایی کنید.

۱- بودجه لباس را برای انواع مشتری تعیین کنید.

فوت و فن لباس فروشی

هر گروه از مشتریان با بودجه مشخصی برای خرید پوشاک مدنظرشان برای خرید اقدام می‌کنند. درست است که مشتریانی هم هستند که بدون در نظر گرفتن دقیق این عدد به خرید بروند ولی یک عدد ذهنی برای خود دارند. شما باید سعی کنید با شناخت نیاز مشتری و تسلط روی محصولات خود، ترکیبی از محصولات متنوع را با قیمت‌ها مدنظر ارائه دهید. این مسئله کمک می‌کند تا استرس مشتری تا حد زیادی کاهش پیدا کند و خریدی ساده‌تر انجام دهد.

برای این کار لازم است شما در مورد مشتریان خود تحقیق کنید و به سبد خرید آنها مراجعه کنید. تلاش کنید ست‌هایی مناسب که مشتریان استقبال خوبی از آنها داشته‌اند را استفاده کنید. از طرفی سعی کنید از متخصصین حوزه پوشاک کمک بگیرید تا ترکیب‌هایی مناسب برای انواع افراد به شما ارائه دهند. برای افراد لاغر یا چاق، قد بلند یا قد کوتاه، انواع رنگ پوست‌ها و شکل چهره‌ها و ... می‌تواند ست‌های مختلفی داشته باشند که به خرید ساده‌تر و فروش بیشتر بسیار کمک کند.

۲- تصمیم داده محور: انجام کارهای درست با سرعت بالا

ما در گذشته بر اساس احساس خود نسبت به مشکلات، خطاها، نقاط قوت و مزیت‌ها تصمیم گیری می‌کردیم. در این تصمیمات اشتباهات زیادی در لباس فروشی یا مغازه رخ می‌داد. اما در حال حاضر با وجود داده‌های بسیار زیاد از مشتریان، محصولات و فروشندگان تصمیم گیری می‌تواند با دقت بالایی انجام بگیرد.

برای روشن این مورد شاید یک مثال بتواند کمک کننده باشد. شما در حالت سنتی در فروشگاه‌های چند شعبه‌ای، شعبه‌ای را بهتر می‌دانستید که بیشترین فروش را برای شما ایجاد می‌کرد. اما این مسئله را هیچ وقت بررسی نمی‌کردید که تعداد ورودی این فروشگاه چند بازدید کننده است و آیا درصد تبدیل بازدید کننده به مشتری چقدر است. یا تعداد فروشندگان شما با توجه به حضور مشتری در فروشگاه بهینه است یا خیر. با توجه به این مسائل بسیاری از فروشگاه‌ها سودهایی که باید بکنند را به دست نمی‌آورند. در حال حاضر محصولی مانند نفرشمار دیدبان با گزارش‌های حرفه‌ای می‌تواند به مدیران کمک کند تا مشتریان را بهتر بشناسند و فروش بیشتری داشته باشند و از طرفی هزینه‌ها را به شکل دقیق‌تری مدیریت کنند. البته که کاربرد هوش مصنوعی در خرده فروشی بسیار بیشتر است که آنها را هم در بخش مربوط به خود بررسی کردیم.

۳- ایجاد ساختار برای رفتار با انواع مشتریان

فوت و فن لباس فروشی

یکی از مهمترین فوت و فن های لباس فروشی ایجاد ساختارهای درست برای رفتار با مشتریان است. اینکه ما با مشتری عصبانی چه کنیم یا چگونه آنها را راهنمایی کنیم همه باید اصولی داشته باشد. نباید نحوه‌ی رفتار با مشتری سلیقه‌ای یا به صورت کلی اداره شود. این مسئله می‌تواند موجب رفتارهای چندگانه بشود و مشتریان را گیج کند.

تمامی فروشندگان باید مطلع باشند که با مشتری که با عصبانیت رفتار می‌کند باید چگونه صحبت را آغاز کنند و چه زمانی آنها را به فردی با سمت بالاتر ارجاع دهند. هم‌چنین باید بدانند که در صورت سوالات متنوع مشتری که متداول است چگونه آنها را هدایت کنند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد مشتریان احساس بهتری خواهند داشت و همین نظم به آنها این مسئله را می‌رساند که این کسب وکار یک فضای حرفه‌ای دارد و می‌توان به آن اعتماد کرد.

۴- مشکلات خود را اولویت بندی کنید.

همیشه شما در بخش‌های مختلف فروشگاه مشکلاتی خواهید داشت. اگر مشکلی ندارید یا احساس می‌کنید همه‌چیز به صورت بهینه در حال فعالیت هستند، نسبت به داده‌های خود شک کنید زیرا همیشه مشکلاتی وجود دارد و بهینه‌سازی یک فرآیند همیشگی است. اگر شما نتوانید معضلات خود را اولویت بندی کنید و با اولویت به سراغ آنها نروید، ممکن است کسب وکار خود را دچار بحران کنید.

شما باید مشکلات را از مهمترین به کم اهمیت ترین موارد لیست کنید و به ترتیب این مشکلات را برطرف کنید. به این صورت علاوه بر تمرکز بر بخش‌های مهم کسب وکار، می‌تواند با آرامش بیشتری این مشکلات را برطرف کنید. اگر این لیست را نداشته باشید و اولویت بندی نکنید، شما بین این معضلات سردرگم خواهید شد و حل کردن آنها هم سخت‌تر خواهد بود.

۵- کارمندان و فروشندگان را به درستی مدیریت کنید.

فوت و فن لباس فروشی

شما به عنوان مدیر کسب وکار هزینه‌های زیادی را برای فروشندگان و کارمندان صرف می‌کنید. به همین دلیل باید با دقت آنها را مدیریت کنید تا بهینه‌ترین میزان هزینه را انجام دهید. در دنیای حاضر می‌توانید به راحتی روزها و ساعات شلوغ را تشخیص دهید. به همین دلیل باید توزیع مکانی و زمانی فروشندگان را در بهترین وضعیت خود قرار دهید.

در بخش‌های مختلف و با توجه به وضعیت فروشگاه نسبت تعداد مشتریان حاضر به فروشندگان باید استاندارد سازی شود. در بسیاری از فروشگاه‌ها تا ۶۰ درصد از اوقات این نسبت بهینه نیست و مدیران در حال ضرر در این زمینه هستند. شما می‌توانید به کمک هوش مصنوعی و نفر شمار دیدبان این بخش را به راحتی مدیریت کنید و یک ساختار حرفه‌ای برای کارمندان خود ایجاد کنید. ایجاد این فضا کمک می‌کند تا فروشندگان هم احساس بیکاری یا فشار بیش از حد نکنند و به راحتی فعالیت خود را انجام دهند.

۶- تفویض اختیار کنید.

خیلی از مدیران در مورد تفویض اختیار اطلاعاتی دارند ولی از انجام آن سرباز می‌زنند. اگر شما قصد رشد و پیشرفت دارید یکی از مهمترین فوت و فن های لباس فروشی و مدیریت، قطعاً تفویض اختیار است. به طور مثال اگر شما قرار باشد یک لباس فروشی چند شعبه‌ای داشته باشید، باید بسیاری از وظایف خود را به افرادی دیگر واگذار کنید. ممکن است احساس کنید که این افراد شاید به اندازه‌ی شما نتوانند آن وظیفه را انجام دهند ولی این کار برای رشد اجتناب ناپذیر است.

اگر دو مدیر متفاوت در لباس فروشی قرار داشته باشند و یکی از آنها توانایی تفویض اختیار درست را داشته باشد، قطعاً آن مدیر رشد بسیار سریع‌تری را می‌تواند تجربه کند. از طرفی زمان مدیر برای کارهای اصلی و مهمتر باز می‌شود و شما را به سمت کارهای استراتژیک‌تر سوق می‌دهد. سعی کنید اطلاعات خود و نحوه اجرای تفویض اختیار افزایش دهید تا یک مدیر همه‌جانبه و قدرتمند ایجاد کنید.

۷- یک برنامه آموزشی برای رشد در حین کار داشته باشید.

حتی اگر بهترین و قدرتمندترین افراد را استخدام کنید، باز هم نیاز بالایی به یک برنامه آموزشی دارید. در این برنامه‌ها تلاش کنید که از چند وجه افراد را آموزش دهید. اولاً با توجه به داده‌ها و اطلاعاتی که از آنها به دست آوردید، تلاش کنید با مشورت مشکلات را به دست بیاورید و راه‌حل‌هایی برای بهبود آن پیدا کنید. از طرفی آموزش‌های جدید در زمینه فروش و حتی پوشاک به فروشندگان خود ارائه دهید تا آنها یک مرجع قدرتمند شوند.

اگر می‌خواهید فروش خوبی در پوشاک داشته باشید، فروشندگان شما باید مرجعی قدرتمند برای مشتریان باشند. به همین دلیل تا جایی که می‌توانید آنها را قدرتمند کنید تا تاثیر این موضوع را در فروش خود مشاهده کنید. هر چقدر که افراد شما اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار افراد قرار دهند، اعتماد به سیستم شما بیشتر شده و شما می‌تواند درصد تبدیل به مشتری خود را افزایش دهید.

۸- چیدمان فروشگاه را بهینه کنید.

فوت و فن لباس فروشی

اکثر مدیران بر اساس سلیقه یا به کمک طراحان معمولی تلاش می‌کنند تا فقط یک فضای زیبا در فروشگاه ایجاد کنند. این در حالی است که چیدمان فروشگاه‌ها باید متناسب با نیازهای مشتری و بر اساس اصول دقیق باشد. به همین دلیل پلانوگرام شکل گرفته است تا شما بتوانید بیشترین استفاده را از فضا بکنید.

اگر می‌خواهید یک مغازه حرفه‌ای داشته باشید حتماً با کسی که در زمینه چیدمان فروشگاه‌های پوشاک تجربه دارد مشورت کنید. شاید فکر کنید که تاثیر زیادی بر فروش شما ندارد ولی این مسئله در زمینه گردش مشتریان می‌تواند تحول عظیمی به وجود بیاورد و فروش شما را به صورت محسوس افزایش دهد. بد نیست که در این زمینه فروشگاه‌های معتبر با فروش بالا را هم بررسی کنید تا بتوانید الگوهای متفاوت را با هم مقایسه کنید و ایده‌ی مناسب خود را به کمک متخصصان به دست بیاورید.

۹- روی تجربه مشتری سرمایه گذاری کنید.

چه چیزی موجب وفاداری مشتری و بازگشت او به فروشگاه شما می‌شود؟ مهمترین آن تجربه خرید از شماست. قطعاً کیفیت محصول هم بخشی از این تجربه مشتری است ولی حتماً به یاد دارید فروشگاه‌هایی را که با این که محصول خوبی داشتند ولی به دلایل دیگری از آنها دیگر خرید نمی‌کنید. شما باید از ابتدای ورود فرد تا خروج او برنامه داشته باشید و فضای مناسبی را برای راحتی او به وجود بیاورید.

هوای مناسب فروشگاه، قرارگیری درست قفسه‌ها، راهنمایی مناسب توسط فروشندگان، عدم مزاحمت برای مشتریان، خرید ساده و روان، امکان تعویض پوشاک و ... همه برای تجربه بهتر مشتری باید عمل کنند. به همین دلیل خود را جای یک خریدار قرار دهید و تلاش کنید تمامی موارد آزاردهنده را حذف کنید. این مسئله می‌تواند به شما مشتریان خوشحال هدیه دهد که برای یک فروشگاه بسیار با اهمیت بوده و تمامی فوت و فن لباس فروشی برای ایجاد این مشتریان است.