چگونه نحوه برخورد با مشتری را به سطحی حرفه‌ای ارتقا دهیم؟

1403/08/25 - خواندن 15 دقیقه - نویسنده: علیرضا همتی
نحوه برخورد با مشتری

مشتریان امروز انتظار بسیار بالایی از شرکت‌ها و کسب وکارها دارند و سطح بالایی از ارتباط و احترام را نیاز دارند. به همین دلیل نحوه برخورد و تعامل با مشتری بسیار با اهمیت است. اگر شما نتوانید به درستی با مشتری برخورد کنید و او را تبدیل به یک مشتری وفادار نکنید، رقبا این کار را خواهند کرد و کار شما در آینده بسیار سخت‌تر خواهد شد.

مشتری مدرن و جدید علاقه‌مند است که از طریق کانال‌های مختلفی با سازمان شما ارتباط برقرار کند و انتظار دارد که شرکت شما ترجیح او را اولویت قرار داده و با آن کانال با شما ارتباط بگیرد. این مسئله کار کسب وکارها را سخت کرده است و از طرفی فرصت رشد را برای بسیاری از کسب وکارها ایجاد کرده است. پس بهتر است ابتدا با مفهوم مدرن تعامل با مشتری آشنا شوید. با ما همراه باشید.

منظور از تعامل با مشتری چیست؟

هر شکلی از ارتباط مشتری با کسب وکار، یک تعامل با مشتری است. این موضوع صرف نظر از خرید کردن یا نکردن اوست. یعنی ممکن است در این ارتباط حتی خرید هم ایجاد نشود. این تعامل‌ها می‌تواند در طی مسیر مشتری به وجود بیایند و در حالت‌های مختلفی مانند ارگانیک یا از طریق‌های بازاریابی و تبلیغات ایجاد شوند.

تعامل با مشتری فرصتی را برای کسب وکار ایجاد می‌کند و نحوه برخورد شما با مشتری در فروش و زنده ماندن سازمان اهمیت بسیار بالایی دارد. این تعامل‌ها کمک می‌کند شما بتوانید مشتریان جدید ایجاد کنید و علاوه بر آن، مشتریان قبلی خود را هم به سمت خرید دوباره سوق دهید. پس در تمامی ارتباط‌هایی که از کانال‌های مختلفی مانند حضوری، تلفنی یا آنلاین ایجاد می‌شود باید اصولی را رعایت کنید که ما سعی می‌کنیم این موارد را بررسی کنیم.

چرا نحوه تعامل با مشتری مهم است؟

نحوه برخورد با مشتری

تعامل و نحوه برخورد درست با مشتری سنگ بنای اصلی ایجاد یک رابطه موفق با مشتریان است. شما در تمامی تعاملات باید برای مخاطب ارزش قائل شوید و دلیلی برای انتخاب خود به او بدهید. این تعاملات به شما کمک می‌کند تا جای ممکن رضایت مشتری را افزایش دهید. از طرفی این ارتباطات به کارمندان و فروشندگان کمک می‌کند تا نیازهای مشتری را بیشتر درک کنند و درک بهتری نسبت به کسب وکار پیدا کنند.

هم‌چنین این نحوه برخورد با مشتری داده‌های بسیار مناسبی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید سازمان خود را رشد دهید. فرآیندهای کسب وکار برای مشتری و حل نیازهای او طراحی می‌شود. به همین دلیل تعامل با مشتری و دریافت بازخورد از او بهترین راه‌حل برای بهبود شرایط کسب وکار است. تا زمانی که شما ارتباط درستی با مخاطبان خود نداشته باشید، نمی‌توانید متوجه مشکلات سازمان خود شوید.

این رویه‌های کسب وکار به تدریج در سازمان نهادینه شده و مشتریان وفادار و خرید مجدد آنها را به همراه می‌آورند. به همین دلیل در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ایجاد تعاملات درست و حرفه‌ای با تک تک مشتریان می‌تواند آینده سازمان شما را تضمین کند. به همین دلیل شما باید تمامی نکات در این زمینه را فرا بگیرید و اجرایی کنید.

نمونه‌هایی از تعامل با مشتری

در بخش‌های مختلف بازاریابی، فروش و خدمات مشتری، ما با مخاطبان در ارتباط هستیم. موارد مختلفی در هر کدام از این بخش‌ها ممکن است اتفاق بیافتد که ما تلاش کردیم با چند مثال این موارد را توضیح دهیم. شما باید برای هر کدام از این بخش‌ها استراتژی مربوط به خود را داشته باشید و با به دست آوردن داده‌ها و بهبود وضعیت، مشتریان راضی ایجاد کنید.

چرخه تعامل با مشتری

نحوه برخورد با مشتری در مغازه

شما در هر ارتباط با هر مشتری یک چرخه‌ی ثابت را طی می‌کنید. هر کدام از این بخش‌ها باید با توجه به مشتری و خواسته‌های او شخصی سازی بشود ولی همه این مسیر را طی می‌کنند. به همین دلیل شما باید با تمامی این چرخه آشنا باشید و بدانید برای افراد مختلف چه رفتارهای برای هر مرحله انجام دهید.
مشتریان ممکن است در مراحل مختلفی از آشنایی با کسب وکار باشند و این مسئله تاثیر بسیار زیادی در نحوه برخورد شما با مشتری می‌گذارد. شما باید بدانید مخاطب از خدمات و ویژگی‌های شما چقدر مطلع است، چه نیازهایی دارد و شما چگونه می‌توانید آن نیازها را برطرف کنید. شما برای هر تعامل یک چرخه‌ی ۵ مرحله‌ای دارید که ما در اینجا هر مرحله را بررسی می‌کنیم.

۱-شروع تعامل

ابتدای ارتباط بسیار مهم و حیاتی است. در بسیاری از اوقات اینکه چگونه ارتباط آغاز می‌شود، نتیجه را به طور کلی تعیین می‌کند. بسیاری از مشتریان در همان ثانیه‌های اول، شناختی نسبت به شما پیدا می‌کنند که تغییر آن سخت است. این مورد در مواجه با مشتریان و مخاطبان جدید سازمان اهمیت بسیار بالاتری پیدا می‌کند. آنها در ارتباط اول و شروع ارتباط هستند و در همان اول کار، در حال ارزیابی کسب وکار شما هستند.

پس باید با تمام وجود تلاش کنید که لحن خود را به خوبی تنظیم کنید و حس خوبی به مخاطب منتقل کنید. در این بخش توجه به بخشی که فعالیت دارید بسیار با اهمیت است. به طور مثال اگر در پشتیبانی مشتریان به صورت آنلاین و ایمیلی در حال فعالیت هستید، احوال پرسی کردن و رساندن لحن درست بسیار سخت باشد. با این حال باید با سرعت عمل و پیگیری ابتدایی درست حس خوب را به مشتری منتقل کنید. در انتهای این بخش هم از مخاطب یا مشتری بخواهید که مشکل خود را با شما در میان بگذارد. این مسئله می‌تواند حس راحتی و آسودگی را در مشتریان ایجاد کند. این نحوه برخورد با مشتری، کمک می‌کند تا حس ارزشمندی بیشتری را به او بدهید و در نهایت تعامل بهتری هم داشته باشید.

۲- درک کردن نیاز مشتری

گام بعدی در این چرخه، درک درست نسبت به نیازهاست. شما باید یک شنونده فعال باشید و به درستی درک کنید که چه نیاز و خواسته‌ای به صورت دقیق وجود دارد. شما باید تا جای ممکن با پرسیدن سوالات درست و به جا و گوش کردن دقیق به گفته‌ها این نیاز را کشف کنید. در صحبت‌های مخاطب خود وقفه ایجاد نکنید و اجازه دهید صحبت‌های خود را کامل کند. این کمک می‌کند تا مشتریان متوجه توجه شما به نیازهای او شوید. در سوالات و صحبت‌های خود نکات کلیدی و دریافت‌ها از نکات مشتری را تکرار کنید تا احساس ارزش و قدرت بیشتری در مخاطب ایجاد کنید.

برای کارمندان و فروشندگان در بسیاری از اوقات چندین تعامل در روز با مخاطبان و مشتریان وجود دارد. این در حالی است که یک مشتری ممکن است در روز تنها با شما ارتباط برقرار کند. به همین دلیل ممکن است کارمندان شما نتوانند کیفیت و انگیزه خود برای ارتباط را حفظ کنند. بنابراین برای جذب بیشتر شما لازم دارید که برای تک تک افراد ارزش و زمان خوبی را قرار دهید تا بتوانید آنها را جذب سازمان خود کنید.

شما باید در بخش حضوری از چهره، زبان بدن و لحن صحبت متوجه وضعیت مشتریان بشوید. این به شما کمک می‌کند تا گفت وگو را تنظیم کنید. در بخش تلفنی و آنلاین هم می‌تواند از لحن صحبت و نوشته این موضوع را درک کنید.

۳- یافتن و تشریح نحوه حل مشکل و بررسی گزینه‌ها

پس از شروع صحبت و دریافتن نیازها، باید مسیرها و قدم‌های مورد نیاز برای حل مشکل را بیان کنید. در این مرحله یکی از مواردی که می‌تواند کمک کند باز کردن مشکل و زوایای آن و بررسی نحوه حل آن مشکل است. این نحوه برخورد با مشتری، به او کمک می‌کند تا متوجه درک درست شما از مشکل بشود. شما با در این بخش از چرخه باید تسلط خود روی مشکل و راه‌حل‌های موجود را نشان دهید. این موضوع به مشتریان اثبات می‌کند که شما گزینه‌ی خوبی برای مشاوره در این زمینه هستید.

در انتها هم شما می‌توانید راه‌حل مناسب را به مشتری ارائه دهید. پس از ارائه راه حل سعی کنید علاوه بر اینکه به او فرصت انتخاب بدهید، با او ارتباط برقرار کنید تا بتوانید به سوالات او پاسخ دهید. حتماً اطمینان حاصل کنید که مشتریان متوجه زوایای مختلف پیشنهاد شما شده‌اند و با توجه به آن در حال تصمیم‌گیری هستند. برای بهبود تجربه مشتری هم می‌توانید گزینه‌هایی مانند تست رایگان، مشاهده دمو، پرو لباس یا ... را پیشنهاد دهید (با توجه به هر کسب وکار و سازمانی متفاوت است).

۴- واکنش به پاسخ مشتری

نحوه برخورد با مشتری

پس از ارائه راه‌حل از سمت شما، مشتری تصمیم می‌گیرد که چه مسیری را انتخاب کند. شما باید تا جای ممکن تلاش کنید که در این مرحله علاوه بر اجازه فکر کردن، در بخش‌های مختلف به سوالات مشتری پاسخ دهید. یکی از مهمترین مسائل در این بخش شفافیت کسب وکار است. شما باید تا حد ممکن مراحل و فرآیند خرید، قیمت و فرآیندهای پاسخگویی را برای مخاطبان شفاف کنید. این مسئله کمک می‌کند تا افراد هیچ نقطه ناشناخته‌ای نداشته باشند. وجود این نقاط می‌تواند اعتماد مشتریان را کاهش دهد و باعث عدم خرید یا نارضایتی آنها شود.

این مورد در تمامی تعاملات باید رخ دهد. شفافیت در بازاریابی، فروش یا پشتیبانی باید وجود داشته باشد. مشتریان حق دارند اطلاعاتی داشته باشند که بدانند دقیقاً چه اتفاقی در حال رخ دادن است. این مورد به آنها اجازه برنامه ریزی و فکر کردن می‌دهد که بسیار ارزشمند است. اینکه شفاف نباشیم و تلاش کنیم اطلاعات کمی در اختیار مشتری قرار دهیم، کمکی به مشتری نمی‌کند.

۵- پایان تعامل و پیگیری کردن

بستن و پایان دادن تعامل بسیار بااهمیت است و می‌تواند در رضایت مخاطب بسیار تاثیرگذار باشد. باید در این مرحله به مشتری این اطمینان را بدهیم که در صورت وجود هر نوع سوال یا مشکلی می‌تواند به راحتی با ما ارتباط بگیرد. هم‌چنین از مخاطب تشکر کنید و تلاش کنید که مشتری متوجه قدردان بودن شما بشود. اگر راه مشخصی برای ارتباطهای بعدی مشتریان دارید، آن را در اختیار آنها بگذارید تا راحتتر با شما تعامل برقرار کنند.

این مرحله برای بازگشت مخاطب به کسب و کار اهمیت بسیار بالایی دارد و می‌تواند نرخ ریزش مشتری را بسیار کاهش دهد. پایان بندی ارتباط آخرین خاطره در ذهن مخاطب است و می‌تواند به او کمک کند که شما را به بهترین نحو به یاد بیاورند. شما باید تلاش کنید علاوه بر حل مشکل، در انتها علاوه بر دریافت بازخورد و جلب رضایت مشتری، خاطره‌ای مثبت و آرامش بخش برای او به ارمغان بیاورید.

۱۰ راه حل برای بهبود نحوه برخورد با مشتری

اینکه شما برای مخاطبان خود استراتژی و برنامه داشته باشید، مسئله‌ی مشخصی است. با این حال شما باید در این برنامه به نکات مختلفی توجه کنید. این نکات می‌تواند نحوه برخورد با مشتری را به صورت سازماندهی شده بهبود دهد. این استراتژی‌ها اگر به صورت مشخص و دقیق برنامه‌ریزی نشوند قابلیت مقایس پذیر بودن را از دست می‌دهند و فروشگاه در بهترین حالت درجا می‌زند. ما سعی کردیم ۱۰ تا از عناصر اصلی این استراتژی‌ها برای بهبود وضعیت را معرفی کنیم.

نحوه برخورد با مشتری

۱- شناخت مشتریان و نیازهای آنها

شناخت نیاز مشتری یکی از مهمترین مواردی است که شما در تمامی بخش‌های بازاریابی، فروش، پشتیبانی و ... اسم آن را می‌شنوید. این شناخت در ادامه مراحل ارتباط کار شما را بسیار ساده می‌کند و اقدامات شما را تا حد بسیار بالایی بهینه می‌شود.

برای این کار شما باید تا حد ممکن گروه‌های مختلف مخاطب را در برنامه خود مشخص کنید و برای هر گروه شخصیت‌های مختلفی را تعیین کنید. سپس برای رسیدن به این نیازها سوالاتی طراحی کنید که بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن به جنبه‌های مختلف مخاطب دست پیدا کنید. این مسئله می‌تواند پیشنهادها و رفتارهای شما را متناسب با سبک مشتریان بکند و موفقیت شما برای فروش را افزایش دهد. با این کار نحوه برخورد با مشتری هم به صورت بهتری تنظیم می‌شود.

۲- همدلی کردن با مخاطب

سعی کنید با تمام وجود با مخاطبان خود همدلی کنید. این مورد مخصوصاً برای کسانی که با یک مشکل یا مسئله به سراغ شما می‌آیند بسیار با اهمیت است. آنها با مراجعه به شما تلاش می‌کنند تا مشکل خود را برطرف کنند و همدلی کردن شما در این زمان می‌تواند برای آنها بسیار باارزش باشد.

این مسئله در مورد مشتری قبلی و مشتریان بالقوه صدق می‌کند و شما باید با تمامی گروه‌ها این همدلی را داشته باشید. برای این همدلی کردن نیاز دارید تا به صورت فعال صحبت‌های مخاطب را بشنوید و به آنها واکنش نشان دهید. تشکر کردن یا عذرخواهی کردن بابت اتفاقی که رخ داده، می‌تواند شروع خوبی برای پاسخگویی به افراد باشد.

افرادی که به شما مراجعه می‌کنند، چه برای خرید و چه برای پشتیبانی، وقت خود را برای شرکت و سازمان شما صرف می‌کنند و این مسئله بسیار ارزشمند است. تلاش کنید با همدلی کردن با مشکلات و مسائل مخاطبان به آنها حس بهتر و مثبتی بدهید. این کار می‌تواند مشتریان بسیار بیشتری را با شما همراه کند.

۳- شفافیت کامل داشتن

نحوه برخورد با مشتری

شما لازم است در موارد مختلفی با مشتریان شفاف باشید. این مسئله در زمانی که اشتباه یا خطایی از سمت شما وجود داشته، اهمیت بسیار بالاتری پیدا می‌کند. اگر سازمان شما اشتباهی مرتکب شد، مسئولیت آن را بپذیرید و صمیمانه از مشتری عذرخواهی کنید. علاوه بر این سعی کنید به مشتریان اطمینان دهید که با تغییراتی تلاش می‌کنید که دیگر این مشکل رخ ندهد.

در این دوران که برخی تلاش می‌کنند که اطلاعات و مشکلات را از مشتری مخفی کنند، صحبت در مورد آنها و اطلاع رسانی در مورد آنها می‌تواند بسیاری از افراد را خوشحال کند. بسیاری از افراد با به اشتراک گذاشتن این اطلاعات احساس نزدیکی بیشتری با کسب وکار می‌کنند.

در بخش فروش و بازاریابی هم شفافیت مسیری که مخاطب پس از خرید طی می‌کند، به خرید او کمک زیادی خواهد کرد. عدم شفافیت باعث می‌شود افراد نسبت به مسائل مختلف دغدغه داشته باشند و همین مسئله جلوی خرید آنها را می‌گیرد. پس بهتر است شما یک مسیر شفاف برای افراد طراحی کنید که آنها بدانند با خرید محصول یا خدمت شما چه ارزشی را دریافت می‌کنند و چگونه به حل مشکل خود نزدیک می‌شوند.

۴- ایجاد ارتباط از طریق کانال‌های متعدد

با وجود فضای آنلاین و ترجیح برخی مشتریان به ارتباط گرفتن با کسب وکار از مسیرهای مختلف، لازم است شما به این ترجیح مشتری احترام بگذارید. شما می‌توانید مسیرهای مختلفی برای ارتباط موثر با مشتریان ایجاد کنید و این می‌تواند به افراد کمک کند تا راحت‌تر به هدفشان برسند.

این راه ارتباطی می‌تواند به صورت حضوری، چت بات‌های آنلاین، تلفنی، ایمیلی و ... ختم بشود. هر کدام از این کانال‌ها قواعد و روش خود را دارند و شما باید در همه‌ی آنها مسلط شوید. به طور مثال تکنیک های فروش حضوری با ارتباطات ایمیلی تفاوت‌های بسیار زیادی دارد که باید همه‌ی آنها را فرا بگیرید.

وظایف شما به عنوان کسب وکار این است که تلاش کنید در جایی که مخاطبان شما حضور دارند، حضور داشته باشید و راه آنها را برای ارتباط کوتاه کنید. این مسئله باعث آرامش و اطمینان مخاطبان می‌شود و آنها راحتتر به شما اعتماد خواهند کرد. البته در این بخش شناسایی دسته‌های مختلف مشتریان هم اهمیت بالایی دارد که شما باید با توجه به مخاطبان هدف و حضور آنها در کانال‌های ارتباطی مختلف در آنجا حضور داشته باشید. با این حال برخی کانال‌های ارتباطی عمومی مانند ایمیل لازمه ارتباط با بسیاری از مخاطبان است.

۵- وظیفه شناس باشید

نحوه برخورد با مشتری

یکی از مهمترین ارزش‌هایی که باید کسب وکار به آن پایبند باشد، تعهد است. مهم است که مشتریان شما را به عنوان یک سازمان متعهد بشناسد. در تعامل با مشتری تلاش کنید تا جای ممکن وظیفه شناس باشید. در هر ارتباطی که با افراد مختلف دارید، اگر مسئله‌ای را اعلام می‌کنید که نیاز به فعالیتی از سمت شما دارد، حتماً در سریع‌ترین زمان آن را انجام دهید.

باید به تمامی کارکنان آموزش دهید تا به صورت مسئولان مشتریان را دنبال کنند و بهترین پاسخ را در سریع ترین زمان به آنها برسانند. این فعالیت مسئولانه باعث می‌شود افراد به صورت واقعی ارزش خود را در سازمان متوجه شوند و احساس بهتری نسبت به شما پیدا کنند.

در این مسیر می‌توانید بسیاری از پاسخ‌ها را به کمک هوش مصنوعی و به صورت خودکار ارسال کنید که علاوه بر نیاز به نیروی کمتر، کارها با سرعت بسیار بالاتر پیگیری شوند. استفاده از چت‌بات‌ها در زمینه آنلاین می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

بهتر است زمان تمامی فعالیت‌های سمت سازمان برای مخاطبان زمان بندی شود تا کمتر انتظار بکشد یا در ابهام بماند. بهتر است زمان و تاریخی مشخص کنید و به آن پایبند بمانید. حتماً چند روز یا یک هفته پس از پاسخ به مشکل و برطرف شدن آن باز هم با مخاطب ارتباط بگیرید تا از حل شدن آن مشکل مطمئن شوید.

۶- از مشتری درخواست بازخورد بکنید

اینکه شما فقط در گفتار اعلام کنید که مشتریان برای شما ارزشمند هستند فایده‌ی چندانی ندارد. شما باید در عمل این مسئله را ثابت کنید. به همین دلیل لازم است از مشتریان خود بخواهید تا به شما بازخورد دهند و با بررسی آنها، نکات لازم را اجرایی کنید.

بازخورد مشتریان حال حاضر یکی از ارزان‌ترین و بهترین شیوه‌ها برای پیدا کردن مشکلات محصول یا خدمات شماست. این افراد با صرف هزینه از محصولات شما استفاده کرده و از قسمت‌هایی از آن ناراضی بودند و مهمتر از آن وقت صرف کرده و این مشکل را با شما درمیان گذاشته‌اند. این مسئله بسیار ارزشمند است و با وجود این افراد شما می‌توانید ساده‌تر محصولات را بهبود دهید.

تلاش کنید با قرار دادن نظرسنجی‌هایی کوتاه و هدفمند، بازخوردهای مناسبی از مشتریان خود دریافت کنید. بسیاری از شرکت‌های قدرتمند حتی برای پرکردن این نظرسنجی‌ها پیشنهادهای خوبی هم می‌دهند تا افراد بیشتر به پر کردن آن ترغیب شوند. جمع‌بندی این نظرات و مشورت با تیم‌های مرتبط در سازمان می‌تواند باعث بهبود روابط شما با مخاطبان می‌شود. شما هم می‌توانید بر همین اساس نحوه برخورد با مشتری را تا حد بسیار بالایی بهبود دهید.

۷- از راه‌های مختلف مشتری را خوشحال کنید

نحوه برخورد با مشتری

پاسخ به مشکلات مشتریان و شادمان کردن آنها کار اصلی سازمان‌هاست. با این حال هرچقدر شما بتوانید این خوشحالی و شعف را بیشتر کنید، کسب وکار موفق‌تری خواهید داشت. به همین دلیل تلاش کنید از فرصت‌های مختلف برای این منظور استفاده کنید.

در بسیاری از اوقات اگر خلاقانه عمل کنید، حتی لازم نیست هزینه‌ی زیادی برای این خوشحالی صرف کنید. در برخی از اوقات قرار دادن یک نامه اختصاصی تشکر در جعبه‌ی خرید می‌تواند خوشحالی بزرگی برای او به وجود بیاورد. بسیاری از متخصصان به دنبال ایجاد یک ارتباط منطقی با دادن تخفیف و پیشنهادهای ویژه هستند. با این حال ایجاد یک ارتباط عاطفی با مشتریان و ایجاد حس تعلق می‌تواند کارهای بسیار بزرگتری را برای کسب وکار انجام دهد. علاوه بر این وجود ارتباط عاطفی بسیار پایدارتر از ارتباطات منطقی است و برای ایجاد مشتریان وفادار بیشتر بسیار الزامی است.

۸- سپاسگزاری کنید

همیشه در تمامی مراحل تعاملات سعی کنید سپاسگزاری خود را نشان دهید. شما باید تلاش کنید به صورت دوره‌ای و در حالت‌های مختلف سپاسگزاری خود را اعلام کنید. مخصوصاً زمانی که شما برنامه وفاداری در جریان دارید و افرادی در این برنامه حضور دارند باید این وظیفه را دقیق‌تر انجام دهید.

سپاسگزاری کردن یکی از بخش‌های مهم نحوه برخورد با مشتری است و بسیاری از مدیران و کسب وکارها برای این موضوع تلاش لازم را نمی‌کنند. این موضوع می‌تواند با یک تشکر ساده، پیگیری پس از خرید، ارائه تخفیف‌های مناسب یا پیشنهادهای ویژه و شخصی سازی شده اجرایی شود.

۹- هر مشتری را پیگیری کنید

نحوه برخورد با مشتری

پیگیری هر فردی به صورت جداگانه و کمک به آنها بسیار مسئله مهمی است. در بسیاری از اوقات شما متوجه می‌شوید که کارمندان بدون توجه به توضیح شما در حال توضیح یک مسئله مشخص هستند. در کسب و کارهای مختلف معمولاً تلاش می‌شود برای کاهش زمان صرف شده، پاسخ‌های مشخص ایجاد شود. با اینکه این پاسخ‌ها بسیار کمک کننده است ولی کارمندان باید آموزش ببینند که به صورت فعالانه به گفته‌های مخاطب گوش دهند و بر اساس آن پاسخ‌ها را شخصی سازی کنند.

تمامی این فرآیند نشان‌دهنده احترام و پاسخ دقیق به مشتری است. در نحوه برخورد با مشتری احساس احترام از طرف مخاطب اهمیت بسیار بالایی دارد که این نوع پیگیری می‌تواند به آن کمک کند.

۱۰- در تمامی مراحل آرامش خود را حفظ کنید

در ارتباط با مشتری تلاش کنید آرامش خود را حفظ کنید. در ارتباطات مختلفی ممکن است مشتریان عصبی یا ناراحت باشند. اگر شما نتوانید در این زمان‌ها آرامش خود را حفظ کنید، با مشکلات زیادی روبه رو خواهید بود. شاید مشتریان دلایل مختلفی برای این موضوع داشته باشند و اگر شما نتوانید آرامش خود را حفظ کنید، فهم و حل آنها کار بسیار سختی خواهد بود.

تمامی کسانی که در زمینه‌های مختلف با مخاطبان ارتباط دارند باید در این زمینه آموزش کامل ببینند و بدانند با مشتری عصبانی چه کنند. باید مطلع باشند که در شرایط استرس‌زا یا در مشکلات باید چگونه بهترین ارتباط را با مخاطبان برقرار کنند. این موضوع می‌تواند اثر فوق‌العاده‌ای روی نظر مشتریان نسبت به کسب وکار شما بگذارد.

فناوری‌های جدید در بهبود روابط

نحوه برخورد با مشتری

شما در تمامی بخش‌ها نیاز دارید که مخاطب خود را بشناسید. این اتفاق نه در وضعیت آنلاین و نه حضوری به طور کامل رخ نمی‌دهد. با این حال فناوری‌ها و هوش مصنوعی می‌تواند کمک بسیار زیادی به شناخت مشتریان و تحلیل مشکلات کسب وکار بکند. این فناوری‌ها می‌توانند شما را با زوایایی از مشتری آشنا کنند که حتی خود آنها هم توانایی تشخیص‌اش را ندارند و به صورت ناخودآگاه آنها را انجام می‌دهند.

سامانه‌های متنوعی در این زمینه وجود دارد که می‌تواند به مدیران کمک کند. ما در هوش مصنوعی دیدبان با استفاده از سامانه نفرشمار و تحلیل مشتریان دیدبان تلاش کردیم تا در فضای حضوری دیتاهای مشتریان را به دقت جمع آوری کنیم. این داده‌ها به مدیران کمک می‌کنند تا نتایج کار خود را به صورت مشخص مشاهده کنند. نحوه درست برخورد با مشتری باید نتیجه‌ای در افزایش مشتریان، بهبود تجربه و بازگشت آنها داشته باشد. این موارد را به سادگی می‌توان با سامانه‌های هوشمند اندازه گیری کرد.

نحوه برخورد با مشتری در مغازه و فروشگاه

در مغازه و فروشگاه شما باید دقت بسیار بالایی در نحوه برخورد با مشتری داشته باشید. در این فضاها کمک فروشندگان به خرید می‌تواند بسیار کمک کننده باشد و تفاوت فروشنده خوب و بد در فروشگاه بسیار سریع‌تر خود را نشان می‌دهد. علاوه بر این سرعت تشخیص نیاز و ارائه محصول باید بیشتر باشد زیرا نسبت تعداد فروشنده به مشتری پایینی در فروشگاه دارید و این مسئله می‌تواند فروش شما را کاهش دهد.

شفافیت در قیمت، مشخص کردن مشتریان هدف و چینش و پلانوگرام درست می‌تواند کمک بسیاری به این مغازه‌ها بکند تا شما بتوانید یک مغازه جدید و پرسود را در اختیار داشته باشید. ما تلاش کردیم تا با ارائه راه‌حل‌های متنوع و فناورانه کمک کنیم تا فروشگاه‌ها بتوانند مشتری و فروش بیشتری داشته باشند. شما می‌توانید این راه حل‌ها را در مقاله هوشمندسازی فروشگاه مطالعه کنید.