۱۹ استراتژی افزایش فروش و رشد کسب و کار
چرا برخی از کسب و کارها رشد سریعی را در فروش تجربه میکنند؟ مدیران فروش باید چه نکاتی را رعایت کنند، تا محصولات خود را به بهترین نحو به دست مشتری برسانند؟ استراتژی افزایش فروش یکی از مهمترین بخشها برای ارتقا و افزایش مشتریان است. مدیران باید با توجه به فضای کاری خود و اصول موجود استراتژیهای مناسب را انتخاب کنند. این روندهای ایجاد شده در کسب وکار میتواند به مشتریان کمک کند تا با راحتی بیشتر با محصولات آشنا شده و خریداری کنند. ما در این مقاله ۱۹ استراتژی مختلف را بررسی کردهایم. با ما همراه باشید.
چرا استراتژی افزایش فروش مهم است؟
اگر به دنبال یک نقشه برای رشد کسب و کار خود از نظر فروش هستید، نیاز به استراتژیهای درست و دقیق دارید. این استراتژیها، آینده کسب و کار را برای شما محقق کرده و به حل مسئله و مدیریت فروش کمکهای بسیاری میکنند. یک استراتژی موثر فروش به شما کمک میکند:
به کسب و کار، جهت و تمرکز میدهد.
شفافیت در زمینهی استراتژیهای فروش میتواند به کل تیم در بخشهای مختلف کمک کند تا با توجه به آن فعالیتها و اولویتهای خود را مشخص کنند. این مورد میتواند بهرهوری و نتایج را تا حد زیادی بهینه کند.
یکپارچگی در پیام ایجاد میکند.
داشتن استراتژی درست کمک میکند تا تیم شما پیامی ثابت و واضح را به مشتریان بالقوه و بالفعل ارائه دهد. این یکپارچگی در پیام میتواند اعتماد مشتریان را جلب کند و اثربخشی و فروش شما را افزایش دهد.
فرصتها را بهینه میکند.
اگر استراتژی قدرتمند را با دقت اجرا کنید، به شما کمک میکند تا مشتریان بالقوه را به درستی هدف قرار دهید و رویکردی کاملا شخصی سازی شده به آنها ارائه دهید. این مورد به شما کمک میکند تا به سمت مشتری درست حرکت کرده و از فرصتها به بهترین شکل استفاده کنید
تخصیص منابع را بهبود میبخشد.
استراتژی افزایش فروش اولویتها و منابع شما را مشخص میکنند. این مورد میتواند به تیم فروش کمک کند تا زمان و هزینه لازم را به نحو احسن استفاده کنند. این تخصیص منابع درست میتواند با پتانسیل بسیار بالایی فروش شما را افزایش دهد.
ما در دوبخش و با تمرکز بر دو وجه مهم از فروش این استراتژیها را بررسی میکنیم. یک وجه از استراتژیها تمرکز خود را روی مشتری میگذارند و بخشی دیگر روی روندها و فرآیندهای داخلی شرکت تمرکز دارد. ما با توجه به این دو استراتژیها را معرفی میکنیم.
استراتژی افزایش فروش با تمرکز بر مشتری
مهمترین بخش و اصلیترین دلیل شکل گرفتن کسب و کارها، به دست آوردن رضایت بخشی از افراد است که ما به آنها مشتری میگوییم. بیشتر تمرکز کسب وکارها و شرکتها بر روی مشتریان است و بیشتر استراتژیها برای افزایش رضایت آنها طراحی میشود. تمامی این استراتژیها تمام تصمیمات، اقدامات و اهداف شما در آینده را مشخص میکنند و شما را در مسیری درست هدایت میکنند. شما در فضای رقابتی حال حاضر در کسب و کارها باید تمام تلاش خود را برای حفظ و جذب مشتریان انجام دهید. این استراتژی و بهبودها در زمانهای مختلف یک کسب و کار میتواند تغییر کند ولی با توجه به استراتژیک بودن این موارد نباید تغییرات آنها زیاد باشد.
۱-پرسونای مشتری را پیدا کنید.
باید برای محصولات خود یک شخصیت بر اساس ویژگیهای مختلف ایجاد کنید. با دو روش میتوان پرسونای مخاطب را پیدا کرد:
- بر اساس شواهد و تصورات
- با دادههای موجود
در بخش اول شما باید با توجه به ویژگیهای محصول و فضایی که بیشترین میزان اثرگذاری در آن وجود دارد، یک مشتری خیالی را ترسیم کنید. این مشتری خیالی که قرار است تبدیل به مشتری هدف شود، میتواند سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، محل زندگی، طبقه اجتماعی و علاقهمندیهای متنوعی داشته باشد. هرچقدر بتوانید این پرسونا را بهتر و درستتر تشخیص دهید، میتواند راحتتر محصولات خود را به فروش برسانید.
در بخش دوم زمانی که شما به میزانی فروش و مشتری داشتهاید میتوانید با استفاده از دادهها این پرسونا را بهینه و دقیقتر کنید. دادههای مشتریان اهمیت بسیار بالایی دارند و به شما در مسیر شناخت آنها کمک بسیار زیادی میکنند. در فضای آنلاین شما میتوانید تحلیل خوبی از مشتریان داشته باشید و در فروشها و فروشگاههای حضوری میتوانید از سامانه ترددشمار استفاده کنید.
۲- قانون پارتو در فروش را فراموش نکنید.
در بخشهای مختلف فروش باید قانون پارتو را در نظر بگیرید تا استراتژی درست را پیش بگیرید. خود اصل پارتو به عنوان استراتژی نمیتوان در نظر گرفت ولی باید از آن برای انتخاب مسیر درست استفاده کرد. در فروش معمولاً ۸۰ درصد فروش شما از ۲۰ درصد محصولات و ۸۰ درصد سود کسب وکار شما از ۲۰ درصد مشتریان است. این موضوع نشان میدهد که شما دقیقاً باید روی چه محصولات و چه مشتریانی تمرکز بیشتری داشته باشید.
همچنین این قانون در زمینه تبلیغات و درصد تبدیل سرنخها به مشتریان میتواند بسیار کاربردی باشد. با توجه به اینکه ۸۰ درصد بازخورد و سرنخهای شما حاصل ۲۰ درصد از تبلیغات و بازاریابی شماست، بهتر است در این زمینه هم تا حد ممکن بهینهسازی لازم را انجام دهید.
۳- برنامهریزی دقیق برای وفاداری مشتریان داشته باشید.
بسیاری از شرکتها و سازمانها علاقهمند هستند تا مشتریان به آنها وفادار بمانند و خریدهای خود را فقط از شرکت شما انجام دهند. با این حال این خواسته معمولاً تبدیل به یک دغدغه و برنامه دقیق نمیشود. به دست آوردن مشتریان جدید چهار تا پنج برابر بیشتر از حفظ مشتریان قبلی هزینه دارد. پس در صورتی که بتوانید مشتریان قدیمی را به بهترین نحو به خود وفادار کنید، میتوانید سود بلندمدت خود را تضمین کنید. این برنامهها میتواند شامل موارد زیر باشد:
- به مشتریان قبلی خود پاداشهایی مشخص برای خریدهای بعدی بدهید. مشتریان باید به صورت دقیق از این پاداشها باخبر باشند.
- برای مشتریانی که اولین بار از شما خرید میکنند، یک جایزه برای خرید بعدی در نظر بگیرید. بسیاری از اوقات مشتریان به دنبال یک تلنگر برای خرید بعدی هستند.
- به طور منظم مشتریان قدیمی را پیگیری کنید و شرایط و فروشهای ویژه خود را به اطلاع آنها برسانید.
- با اطلاعاتی که از مشتری دارید، مناسبهای مانند تولد و سالگرد ازدواج را تبریک بگویید و با توجه به شرایط فضای ویژهای برای آنها ایجاد کنید.
این برنامهها و دیگر برنامههای متناسب با کسب وکار شما، میتواند به فضای وفاداری مشتریان به سازمان شما کمک کند.
۴- به جای فروش محصول به دنبال فروش نیازهای مشتریان باشید.
بهتر است با شناخت مشکلات مشتریان و به نمایش گذاشتن آنها فضای ذهنی مخاطبان را در اختیار بگیرید. سوالات مختلفی در طول مراحل خرید ذهن مشتریان را درگیر میکند. اگر شما به دنبال پاسخ به این سوالها نباشید احتمال خرید از شما پایین میآید. به همین دلیل باید به طور دقیق مشخص کنید که دقیقا چه نیازهایی از مخاطب به کمک محصول برطرف میشود. دقت کنید که در هنگام توسعه یا ایجاد محصول باید بسیاری از این سوالات را جواب داده باشید و نیازهای خیالی برای مخاطب ایجاد نکنید. مخاطبان با اطلاعات بسیاری که در مورد محصولات مختلف دارند متوجه خواهند شد که شما نیازی را برطرف نمیکنید. نیازهای مشتری فقط شامل حل مشکلات آنها نیست. به همین دلیل در فروش باید چیزی فراتر از آن را ارائه دهید.
شما بهتر است برای سوالات و مشاهدات مشتریان در مورد المانهای زیر آماده کنید:
- قیمت: یکی از اولین مراحلی که مشتریان بررسی میکنند قیمت محصول شماست. در استراتژی فروش باید مشخص کنید که دلیل قیمت شما چیست و چه ویژگیهایی باعث افزایش یا کاهش قیمت میشود.
- راحتی: مشتریان همیشه به دنبال محصولاتی هستند که به راحتی استفاده شوند. محصولات پیچیده اکثر افراد را گیج میکند.
- حس خوب: افراد با خرید محصول دوست دارند حس خوبی نسبت به خود داشته باشند مانند حس باهوش بودن یا زیبا بودن و ... . به همین دلیل باید حس خوب استفاده را به مشتری منتقل کنید.
- دوام محصول: در ذهن مشتریان دوام و طول عمر محصول همیشه یکی از المانهای بسیار مهم است و بسیاری هزینههای زیادی میکنند تا محصولاتی با دوام بخرند.
- پشتیبانی: ارائه خدمات پس از فروش میتواند افراد را از خرید خود مطمئن کند. بسیاری از افراد نگرانیهایی نسبت به محصول دارند که با مشاهده و فهم پشتیبانی قوی میتوان حس اطمینان را در مشتریان افزایش داد
- احساس کنترل: مشتریان علاقه دارند تا کنترل کار را در دست بگیرند. محصولاتی که کنترل کار را از دست آنها خارج میکند برای آنها آزاردهنده است. سعی کنید این حس کنترل را به مشتریان خود منتقل کنید.
- رفتار دوستانه: مشتریان فقط به دنبال خرید یک محصول نیستند. به دنبال احترام و فروشندهای میگردند که آنها را راهنمایی کند. پس بهتر است با مشتری رفتاری بسیار دوستانه و صادقانه داشته باشید تا بتوانید بیشتر بفروشید.
۵- تبلیغات هدفمند بر اساس پرسونای مخاطبان داشته باشید.
راهها و ابزارهای تبلیغاتی جدید و شناخت دقیق شما از مخاطبان کمک میکند تا یکی از قدرتمندترین ابزار برای جذب مشتری را در اختیار داشته باشید. با اینکه این فضا بیشتر از فروش مربوط به بازاریابی میشود، ولی نیاز است که استراتژیهای فروش و نکات اصلی محصول را در تبلیغات در نظر بگیرید. از طرفی تبلیغات درست میتواند فروشی مطمئن و با کیفیت را برای شما ایجاد کند.
بازاریابی مبتنی بر پرسونا (Persona-based marketing) تمامی فعالیتهای بازاریابی را مبتنی بر شخصیت خاص تعریف شده ایجاد و بهینه میکند. این مورد به شما کمک میکند تا محتوا، ارتباطات و پیام خود را شخصی سازی کنید و ارتباط عمیقی با این بخش از مشتریان ایجاد کنید.
کانالهایی مانند شبکههای اجتماعی، تبلیغات کلیکی و ... میتواند شما را به مخاطبان خود بسیار نزدیک کند و تاثیر بسزایی بر استراتژی افزایش فروش شما داشته باشد.
۶- داستان مشتریان موفق خود را برجسته کنید.
سعی کنید مشتریانی که از محصولات شما استفاده کردند و نیازهای خود را برطرف کردند را معرفی کنید. باید این معرفی شامل پاسخ به سوالاتی باشد که مشتریان بالقوه در ذهن دارند. استفاده از متن میتواند موثر باشد ولی ویدیو میتواند این تاثیر را چندبرابر کند. انتقال حس از مشتریانی که از ما خرید کردند و زمانی در جایگاه مشتریان بالقوه بودند میتواند فروشی قدرتمند برای شما ایجاد کند. بهتر است این نظرات را با دقت مدیریت کنید و با پرسیدن سوالات درست نقاط قوت خود را برجسته کنید. مدیریت این داستان شامل موارد زیر است:
- یک خط داستانی ساده ایجاد کنید تا مخاطب به راحتی این مسیر را درک کند.
- نقاط عطف و نگرانیهای مشتری قبل از خرید و رفع آنها بعد از خرید را در کنار یکدیگر قرار دهید.
- در صورتی که مشتریانی از صنایع یا بخشهای مختلف مشتری دارید، برای هر بخش و نیازهای آنها فضایی جداگانه ایجاد کنید.
- برای نشان دادن رشد فروش یا دادهها از اینفوگرافیک و نمودارها استفاده کنید تا فهم بهتری را به مشتریان انتقال دهید.
تاثیرگذارترین داستان مشتریان شامل پاسخ به ۴ سوال زیر است:
- وضعیت مشتریان قبل از محصول به چه شکلی بود؟
- مشتری در این وضعیت چه حس و مشکلاتی داشت؟
- مشتری به کمک محصول چگونه بر این مشکلات غلبه کرد؟
- تغییرات مشتری چگونه بود و چه نتیجهای حاصل شد؟
۷- مشتری را برنده و قهرمان کسب و کار خود کنید.
معمولاً فروشندههای غیرحرفهای خود را قهرمان داستان محصول قرار میدهند و میگویند که چگونه میتوانند زندگی مشتری را تغییر دهند. یکی از قویترین انواع استراتژی فروش و افزایش آن قرار دادن مشتری به عنوان قهرمان داستان برند شماست. تبدیل کردن مشتری به قهرمان میتواند به ایجاد اعتماد و اعتبار به برند شما در ذهن مخاطب کمک کند و مشتری را برای گرفتن ارتباط بیشتر تشویق کند. برای اینکه مشتری خود را تبدیل به قهرمان کنید کارهای مختلفی باید انجام دهید که ما در اینجا چند اقدام اساسی در این زمینه را بررسی میکنیم.
- همدلی و همزادپنداری: در تمامی مراحل تلاش کنید تا مخاطبتان با قهرمان همزادپنداری کند و خود را در آن جایگاه قرار دهد. این کار را میتوانید با بیان مشکلات مشتری و همدلی با او تقویت کنید.
- همراهی: شما در مسیر قهرمان به عنوان همراه حضور دارید و قرار است به کمک شما مسیر قهرمانی هموار شود. بهتر است شما را همیشه به عنوان یک همراه و هممسیر در نظر بگیرند تا یک قهرمان.
- تایید اجتماعی: اکثر افراد قهرمان بودن را در تایید دیگران میبینند. به همین دلیل بسیاری از افرادی را مشاهده میکنید که با خرید یک محصول تلاش میکنند دیگران را تحت تاثیر قرار دهند. باید تلاش کنید در جامعه خرید محصول شما یک کار حرفهای و زیرکانه در نظر گرفته شود.
۸- با قدرت بسیار زیادی در شبکههای اجتماعی حضور پیدا کنید.
شبکههای اجتماعی در زندگی امروز جایگاه ویژهای دارد. بسیاری تلاش میکنند تا از طریق دیدهشدن در این فضا فروش خود را افزایش دهند. به همین دلیل است که از هر ۱۰ کسب و کار خرده فروشی، ۹تای آن حداقل در دو شبکه اجتماعی فعال هستند (منبع). با کمی تفکر خلاق و استراتژی درست میتوانید باعث افزایش فروش آنلاین خود به صورت قابل توجهی شوید. در این زمینه هم بهتر است تحقیق کنید مخاطبان هدف شما در کدام پلتفرمها حضور فعالتری دارند. بهترین کار این است که به صورت بهینه در این فضا حضور داشته باشید تا بدون استراتژی و در تمامی این پلتفرمها هزینه خود را صرف کنید.
علاوه بر این لازم است که لحن خود را با توجه به پلتفرم و کسب و کار خود تطبیق دهید. حضور یکسان و یک شکل در تمامی فضاها برای شما امتیاز محسوب نمیشود و باید با توجه به فضا صحبتها را باید منتقل کنید.
۹- تا جای ممکن از مشتریان اطلاعات به دست بیاورید.
تا جایی که میتوانید از مشتریان اطلاعات جمع کنید. این اطلاعات علاوه بر اینکه کمک میکند از طریق دادهها پرسونای مخاطب خود را بهتر بشناسید، به شما ایدههایی برای فروش، طرحهای تخفیفی و امکان خرید محصولات جدید شما در اختیار میگذارد.
با اضافه شدن قابلیتهای هوش مصنوعی این اطلاعات میتواند بسیار عمیقتر در فروش به شما کمک کنند. سامانههای ترددشمار مشتریان برای فروشگاههای حضوری و مراکز تجاری میتواند دادههایی مانند تعداد بازدیدکنندگان، جنسیت آنها، محدودهی سنی، احساس مشتریان در هنگام خروج و بازگشت مشتریان را در اختیار شما بگذارد. در فضای دیجیتال هم این دادهها از طریقهای مختلف میتواند در دسترس قرار بگیرد.
۱۰- نحوه پرداخت متنوعی برای مشتری ایجاد کنید.
بهتر است برای مشتریان تا جایی که میتوانید روشهای مختلف پرداخت قرار دهید. این حس انتخاب میتواند به راحتی انجام خرید کمک کند. در حال حاضر سیستمهایی برای خرید قسطی، پرداخت اعتباری و ... برای مشتریان ایجاد شده است که میتواند راحتی خرید را افزایش دهد و رضایت مشتریان را بهبود بخشد.
علاوه بر این بهتر است روش ترجیحی مخاطبان خود برای پرداخت را به دست بیاورید تا حتماً این بخش به عنوان اولین مسیر پرداخت در اختیار آنها قرار گیرد. احساس مشتریان وقتی که شما ترجیحات آنها را میدانید و به آنها اهمیت میدهید بسیار مثبت است و میتواند موجب افزایش فروش شما شود.
۱۱- قبیله و گروه متمرکز خود را بسازید.
تشکیل دادن گروههایی با دغدغهها و مشکلات یکسان میتواند یک فضای مناسب برای کسب و کار شما ایجاد کند. مشتری اگر احساس کند در یک گروه قرار دارد و توسط یک بخش از جامعه مورد قبول قرار گرفته است، از حضور در این گروه لذت بیشتری میبرد. بسیاری از اوقات حتی لازم نیست این گروه ملاقاتی با یکدیگر داشته باشند و صرف حضور در گروه حس خوبی به مشتری میدهد. برای این کار لازم است مشتری را جزئی از اجتماع خود در نظر بگیرید و برنامههای مشخصی برای او داشته باشید. علاوه بر این نمایش کسانی که در این گروه هستند و موفقیت آنها میتواند حس بسیار خوبی در مشتریان ایجاد کند.
۱۲- با نامشتریان بیشتر آشنا شوید.
نامشتریان کسانی هستند که از شما خرید نمیکنند. این میتواند حالتهای متفاوتی داشته باشد و شامل کسانی که از رقبا خرید میکنند و به طور کلی از جایگزین محصول شما استفاده میکنند، میشود. اطلاعات و صحبت با این نامشتریان میتواند دادههای بسیار مناسبی را در اختیار شما بگذارد. فقط اطلاعات مشتری ممکن است ذهن شما را به سمتی بکشاند که استراتژی افزایش فروش شما با شکست مواجه شود اما تجمیع آن اطلاعات با دادههای نامشتریان میتواند یک دید همهجانبه ایجاد کند. بهتر است این بخش از مخاطبان را بیشتر بشناسید و برنامهای درست برای آنها طراحی کنید.
۱۳- ریسک مشتری در خرید را تا حد ممکن کاهش دهید.
مشتریان مخصوصاً در زمانی که هزینهی زیادی میکنند، ترس و ریسک بسیار زیادی را تحمل میکنند. شما هرچقدر این ریسک را کاهش دهید، احتمال خرید مشتریان بیشتر میشود. به طور مثال در زمینههای آموزشی بسیاری بازگشت وجه در صورت عدم رضایت را برای اطمینان فرد از کیفیت آموزش قرار میدهند. در همهی محصولاتی میتوان فضای اعتماد را برای مشتری فراهم کرد ولی این استراتژی نیاز به زمان و اجرای دقیق دارد.
فعالیتهای مختلفی برای کاهش ریسک مشتری میتواند انجام داد که شامل موارد زیر است:
- ارائه تضمین مطمئن برای مشکلات محصول
- مدیریت انتظارات مشتری نسبت به محصول (از محصول بیش از آن چیزی که هست تعریف نکنید.)
- نمایش کارایی محصول و نظرات مشتریان و استفاده کنندگان قبلی
- ارائه آموزش حرفهای برای استفاده از محصولات
- اجازه تست محصول به مدت معین قبل از خریداری
- ارائه نمونههای کوچک یا آزمایشی به صورت رایگان
استراتژی افزایش فروش با بهبود وضعیت داخلی
علاوه بر مشتریان باید فرآیندهای داخلی شرکت را هم بهبود داد و برای آنها استراتژیهای درستی را اتخاذ کرد. بسیاری از اوقات نبود فرآیندهای درست در داخل کسب و کارها میتواند مشکلات بسیار زیادی ایجاد کند و نتواند در افزایش فروش نمیتواند ساختار را حفظ کند. افزایش فروش نیازهایی از نظر انسانی و تخصصی در مجموعه ایجاد میکند که سازمان باید با توجه به آنها کار خود را پیش ببرد.
۱۴- یک ساختار آموزشی قوی برای کارکنان در نظر بگیرید.
بهترین تیمهای فروش علاوه بر اجرای درست استراتژیها، با تحلیلهای خود میتوانند فروش را افزایش دهند.اجرای یک ساختار آموزشی درست به کارشناسان فروش یک استراتژی بسیار مهم در افزایش فروش است. با بیشتر شدن مشتریان شما نیاز دارید علاوه بر حفظ کیفیت پاسخ، اطلاعات کاملی به مشتریان بدهید. به همین دلیل نیاز به یک تیم یادگیرنده دارید که در تمامی مراحل مشتریان را پیگیری درست بکنند.
تمامی افراد باید کار با سامانههای مربوط به مشتریان را آموزش ببینند، با بررسی تماسها خطاها و موقعیتهای از دست رفته را متوجه شوند و آنالیز دقیقی از فعالیتهای خود توسط مدیران فروش داشته باشند. هرچقدر بتوانید این تیم را بهتر و قویتر رشد دهید میتوانید انتظار فروش بیشتر داشته باشید.
۱۵- از فناوریها برای آنالیز فروش استفاده کنید.
همیشه تلاش کنید از فناوریها و راهحلهای نوین و بهینه استفاده کنید. یکی از راههای آنالیز استفاده از پردازش زبان طبیعی و استخراج مشکلات تماسها از طریق هوش مصنوعی است. همچنین در فضاهای فروشگاه با استفاده از سامانه ترددشمار و بررسی دقیق فروشندگان بخشهای مختلف عملکرد آنها را تحت نظر بگیرید.
به طور کلی لازم است بررسی دقیقی از استفاده هوش مصنوعی در زمینه فروش بکنید که ما در دیدبان از منظرهای متنوع این آنالیزها را انجام دادهایم.
۱۶- محصولات مکمل برای محصولات اصلی ایجاد کنید.
با بررسی دقیق سبدهای خرید و الگوهای خرید محصولات توسط مشتریان تلاش کنید تا محصولات مکمل را تشخیص دهید. در بسیاری از سبدهای خرید محصولاتی وجود دارند که شاید به صورت اسمی ارتباطی به یکدیگر نداشته باشند ولی با بررسی تعداد زیادی سبد خرید و تحلیل کلان داده میتواند ربطهای جذابی بین محصولات پیدا کنید.
همچنین با بررسی رقبا میتوانید محصولاتی را پیدا کنید که آنها هم توانستهاند با یکدیگر تکمیلشان کنند. شما هرچقدر بتوانید به قول بازاری "جور بودن جنس" را برای مشتری فراهم کنید، میتوانید انتظار یک فروش موفق را داشته باشید.
۱۷- با شرکتهای مکمل شراکت استراتژیک فراهم کنید.
حتماً با شرکتهایی که کارهای مکمل انجام میدهید شراکت ایجاد کنید. در بسیاری از حوزهها شما نمیتوانید تمامی محصولات را تولید یا ایجاد کنید. به همین دلیل بهتر است با درک دقیق مشتری و نیازهای او، برای کامل شدن فرآیندهای کاری خود میتوانید از شراکتهای مفید و استراتژیک استفاده کنید. بسیاری از شرکتها از این مزیت استفاده نمیکنند و احساس میکنند که ممکن است مشکلاتی در این شراکت به وجود بیاید. با این حال بسیاری از شرکتها با یک شراکت استراتژیک توانستهاند فروش خود را چند برابر کنند.
این شرکتهای مکمل معمولاً در بیشتر حوزهها وجود دارند و میتوان همکاریهایی بسیار سودده ایجاد کرد. در ایران شراکت دیجی پی و فروشگاههای حضوری یکی از نمونههای موفق این موضوع بود. در آن هر دو طرف علاوه بر اینکه به اهداف خود میرسیدند، مشتریان هم از استفاده همزمان از این دو سازمان منتفع میشدند.
۱۸- از سامانههای CRM استفاده کنید.
در شرکتهای سنتی و سازمانهای قدیمی وقت بسیار زیادی صرف رسیدگی و بررسی وضعیت مشتریان میشد. متخصصان فروش مجبور بودند بسیاری از مطالب در دفتر یا در بخشی بنویسند و این اطلاعات تمام دارایی شرکت از مشتریان بود. همچنین برای هر بار پیگیری و اتفاقات باید در آن ثبت میشد و در واقع بدون آن دفتر شرکت هیچ اطلاعات درستی از مشتریان نداشت. در حال حاضر هم بسیاری از افراد به جای پیگیری درست و اصولی مشتریان، شماره آنها را در موبایلهای خود نگهداری میکنند و فضای درستی برای مدیریت مشتریان ندارند.
ایجاد و پیادهسازی سیستم CRM حداقل تا ۲۹ درصد فروش را افزایش میدهد. این مورد به تنهایی میتواند برای استفاده از سامانههای ارتباط مشتریان کافی باشد. هرچقدر دیرتر در این زمینه اقدام کنید احتمالاً سود بیشتری را از دست خواهید داد و بهتر است بهترین سامانه در این زمینه را برگزینید.
۱۹- رقبای سرسخت خود را دنبال کنید.
همیشه رقبای خود را دنبال کنید و فعالیتها و اقدامات آنها را بررسی کنید. علاوه بر اینکه ممکن است ایدههای مناسب و امتحان شدهای در اختیار شما قرار بدهد، میتواند وضعیت بازار و خطاهای آنها را هم مشاهده کرد. بهتر است به جای اینکه مسیرهایی که آنها رفتهاند را تست کنید با بررسی نتایج آنها از کاربرد فعالیتها اطمینان حاصل کنید.
زنده ماندن کسب و کار بدون استراتژی افزایش فروش ممکن نیست
بسیاری از این استراتژیها و فعالیتها در سالهای گذشته میتوانست فروشی بسیار زیاد ایجاد کند. با این حال در سالهای گذشته با رقابتیتر شدن بازار و اجرای بسیاری از استراتژیها لازمهی کسب و کارهاست و کیفیت آنها میتواند موفقیت شما را رقم بزند. برای دقت در این زمینه بهتر از فناوریهای روز مانند هوش مصنوعی، کلان داده و یادگیری عمیق را فراموش نکنید. این فناوریها بخشهای عظیمی از فروش در کشورهای پیشرفته را قبضه کردهاند و در سالهای آینده نیز این اتفاق در ایران رخ خواهد داد. در صورتی که نیاز به توسعه محصولی در این زمینه دارید متخصصان هوش مصنوعی دیدبان میتوانند به شما در این زمینه کمک شایانی بکنند. برای این منظور میتوانید فرم مشاوره هوش مصنوعی را پر کنید یا با ما در تماس باشید.
منابع : hubspot و spotio و indeed و cultivateadvisors
۴۱ ایده متنوع برای مغازه پردرآمد در شهرهای کوچک و بزرگ
۱۹ استراتژی افزایش فروش و رشد کسب و کار
اصول سوپرمارکت داری | ۹ اصل حرفهای در مدیریت سوپر مارکت
نظرات