۷ دلیل اصلی شکست غرفه نمایشگاهی | استفاده از هوش مصنوعی برای موفقیت

1403/05/8 - خواندن 6 دقیقه - نویسنده: علیرضا همتی
شکست غرفه نمایشگاهی

شرکت‌های بسیاری به دلایل مختلف دیگر علاقه‌ای به شرکت در نمایشگاه ندارند. شکست غرفه نمایشگاهی آنها در سال‌های متمادی و هزینه‌های هنگفت عواملی است که مدیران را دلسرد کرده است. اما در همین حال برخی مدیران با استفاده از روش‌های درست از نمایشگاه‌ها استفاده خوبی می‌کنند و از هزینه‌کرد خود راضی هستند. پس بهتر است عواملی که ممکن است موجب این شکست شود را به صورت کامل بررسی کنید و روش خود را اصلاح کنید. ما در این مقاله به ۷ دلیل اصلی این شکست پرداختیم و راه‌حل‌های متنوع و فناورانه‌ای برای آنها ارائه کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

چرا باید در نمایشگاه‌ها شرکت کرد؟

نمایشگاه‌های تجاری در حوزه‌های مختلف صحنه‌ی بسیاری خوبی برای شرکت‌هاست تا بتوانند خودشان را ارائه دهند. این فرصت می‌تواند کمک کند شرکت‌ها جایگاه بهتری در بازار مورد نظر خود پیدا کنند. این موفقیت‌ها نیازهایی دارد که باید اجرایی شود وگرنه اتفاقی برعکس رخ خواهد داد. در صورت رعایت نکردن نکات اصلی و پایه‌ای حضور در نمایشگاه‌ها، علاوه بر عدم رشد مجموعه، هزینه‌های هنگفتی به شرکت وارد می‌کنید. بهتر است قبل از شرکت در نمایشگاه تمامی موارد را بررسی کرده و برای ‌آنها برنامه‌ریزی داشته باشید.

۷ دلیل اصلی شکست غرفه نمایشگاهی

شکست غرفه نمایشگاهی

ما در این بخش اشتباهات اصلی و پایه‌ای شرکت‌ها در غرفه‌های نمایشگاهی را بررسی می‌کنیم. قطعاً دلایل بیشتری علاوه بر موارد زیر وجود دارد که می‌تواند شما را دچار مشکل کند. در صورتی که عواملی را مهمتر می‌دانید حتماً این موارد را برای ما در بخش نظرات بیان کنید.

۱- انتخاب و نمایش در نمایشگاه اشتباه

اولین و مهمترین مسئله انتخاب درست نمایشگاه است. دقت کنید که در این مسئله بهتر است مخاطبان خود را به خوبی بشناسید. باید به دنبال نمایشگاه‌هایی باشید که بیشترین مخاطبان مدنظر شما حضور دارند. ممکن است صنعتی که شما در آن فعالیت دارید خدماتی ارائه بدهد که در صنایع دیگر کاربرد زیادی داشته باشد. به همین دلیل ممکن است حضور در برخی نمایشگاه‌ها با اینکه با حوزه کاری شما متفاوت باشد، از حضور در نمایشگاه‌های مربوط با صنعت خودتان بیشتر بازخورد داشته باشد.

یکی از بهترین راه‌ها برای رسیدن درست به انتخاب نمایشگاه، تعیین مشتریان و سگمنت‌های مربوط به آنهاست. بهتر در با توجه به این موارد در نمایشگاه شرکت کنیم تا هزینه‌های انجام شده، توجیه کامل داشته باشد.

۲- اطلاع رسانی نادرست و مارکتینگ ضعیف

بسیاری از کسب و کارها، تنها کار خود را ارائه به بازدیدکنندگان گذری از غرفه می‌بینند. این می‌تواند بازدهی شما از نمایشگاه را بسیار کاهش دهد. بهتر است در این زمینه چندین فعالیت را انجام دهید. بهتر است در فاصله مناسبی قبل از نمایشگاه مخاطبان و مشتریان خود را دعوت به نمایشگاه کنید و حضور خود را اعلام کنید. هم‌چنین در طول نمایشگاه از طریق مسیرهای ارتباطی خود گزارش‌هایی از نمایشگاه برای مخاطبان قرار دهید.

یکی از فعالیت‌های دیگر تبلیغ حضور شما در نمایشگاه در رسانه‌هایی است که مخاطبان آن نمایشگاه در آن حضور دارند. این می‌تواند تاثیر خوبی روی مخاطبان غرفه شما داشته باشد. دقت داشته باشید که بسیاری از این موارد می‌تواند تاثیر مستقیم و غیر مستقیم خوبی روی بازدیدکنندگان غرفه و نتیجه گرفتن آن داشته باشند و با اینکه هزینه‌ی زیادی ندارند اما غرفه را به موفقیت می‌رسانند.

۳- استفاده از ارائه دهندگان ضعیف در غرفه

شکست غرفه نمایشگاهی

برخی شرکت‌ها و غرفه‌ها از افرادی برای ارائه استفاده می‌کنند که شاید قبل از نمایشگاه هیچ اطلاعاتی از محصول نداشته‌اند. افرادی که فقط به صورت چند روزه قرار است اطلاعاتی از محصول شما در اختیار دیگران قرار دهند. این کار می‌تواند تاثیر بسیار بدی بر روی عملکرد غرفه داشته باشد. بهتر است ارائه دهندگان با محصول و دغدغه‌های مشتریان بیشتر آشنا باشند تا بتوانند منظور مخاطبان را به صورت کامل درک کنند. در بسیاری از اوقات مخاطبان شما برای اولین بار با کسب و کار شما روبه رو می‌شوند و بهتر است در اولین بازخورد تخصص و فهم شما از مسئله را متوجه شوند. این مورد یکی از موارد اصلی شکست غرفه نمایشگاهی و ناامیدی از حضور در نمایشگاه‌هاست.

۴- مشخص نکردن هدف از شرکت در نمایشگاه

بهتر است قبل از نمایشگاه هدف خود از حضور را مشخص کنید. بسیاری از شرکت‌ها هدف مشخصی از حضور در نمایشگاه ندارند و به همین دلیل هیچ معیار درستی برای موفقیت و شکست در نمایشگاه نداریم. هم‌چنین برخی شرکت‌ها هدف‌هایی را برای موفقیت تعیین می‌کنند که در زمان کم نمایشگاه قابلیت اجرایی ندارد. بهتر است هدف‌های درست و مشخصی را تعیین کنیم و تلاش کنیم این اهداف را به واقعیت موجود نزدیک‌تر کنیم. تعیین هدف غلط شما را نسبت به شرکت در نمایشگاه‌ها ناامید می‌کند و شرکت شما از مزایای شرکت در این نمایشگاه‌ها بازمی‌ماند.

۵- جمع‌آوری نکردن داده مشتریان و مخاطبان

شکست غرفه نمایشگاهی

شرکت‌های بسیاری هستند که توضیحات خوبی به مخاطبان می‌دهند، مخاطبان را مشتاق می‌کنند اما اطلاعاتی از مخاطبان غرفه دریافت نمی‌کنند و فقط به دادن تراکت یا کاتالوگ بسنده می‌کنند. گرفتن این اطلاعات از سمت ارائه دهندگان می‌تواند در آینده بسیار حائز اهمیت باشد. بسیاری از شرکت‌های حرفه‌ای حتی هدف خود را بر روی تعداد جمع‌آوری این داده‌ها قرار می‌دهند. این داده‌ها کمک می‌کند تا ارتباط شما با تعداد زیادی از مخاطبان پس از نمایشگاه حفظ شود و حتی اگر تبدیل به مشتری نشوند به عنوان سرنخ در اختیار تیم شما خواهند بود. این سرنخ‌ها با توجه به اینکه مخاطبان گزینش شده و با دغدغه در زمینه‌ی کاری شما هستند، بسیار باارزش و مهم هستند.

۶- بررسی دقیق اطلاعات افراد حاضر در نمایشگاه

بهتر است شما داده‌ی خوبی از تعداد و جنسیت افراد شرکت کننده در نمایشگاه در اختیار داشته باشید. در برخی نمایشگاه‌‌ها شکست غرفه نمایشگاهی نه به دلیل مشکلات شما بلکه به خاطر شکست کل نمایشگاه بوده است. بهتر است هم مسئولین نمایشگاه‌ها و هم شرکت‌ها این اطلاعات را استخراج کنند. یک دلیل دیگر هم محل نامناسب غرفه و عدم حضور مخاطبان در آن بخش می‌تواند باشد. هوش مصنوعی دیدبان در این زمینه سامانه نفرشمار را ارائه کرده است که به کمک آن می‌توانید اطلاعات دقیق افرادی که از بخش های مختلف نمایشگاه یا غرفه مدنظر شما بازدید کرده‌اند را استخراج کنید. هم‌چنین این اطلاعات را به تفکیک جنسیت می‌توانید در اختیار داشته باشید.

۷- عدم پیگیری مخاطبان و سرنخ‌ها (leads)

شکست غرفه نمایشگاهی

یکی از خطاهای بزرگ شرکت‌ها، پیگیری نکردن سرنخ‌های به دست آمده در نمایشگاه است. بسیاری از شرکت‌ها برنامه‌ی مشخصی برای این افراد ندارند یا نهایتاً به یک پیامک یا تماس گذرا بسنده می‌کنند. بهتر است که یک برنامه مدون برای این افراد در نظر بگیرید که شاید شامل وبینار، جلسات خصوصی، ارائه محصول، ارسال فایل‌های مفید، ایمیل مارکتینگ برنامه‌ریزی شده و کارهایی از این قبیل را اجرایی کنید. بهتر است با توجه به ماهیت کسب و کار و مشتریان خود این برنامه را به بهترین شکل برنامه ریزی کنید. این کار می‌تواند افراد را بیشتر با محصول و شرکت شما آشنا کند و در نهایتاً به شما کمک کند تا بهترین نتیجه را به دست آورید و جلوی شکست غرفه نمایشگاهی شما را بگیرد.

استفاده از هوش مصنوعی برای موفقیت در نمایشگاه

هوش مصنوعی در بخش‌های مختلفی می‌تواند به غرفه‌داران و شرکت‌ها کمک کند. یکی از مهمترین این موارد در اختیار قرار دادن تعداد و جنسیت افرادی است که از جلوی غرفه‌ی شما عبور کردند. این اطلاعات می‌تواند دید خوبی به شما از وضعیت نمایشگاه بدهد. سامانه نفرشمار می‌تواند این کار را به صورت دقیق برای شما انجام دهد. هم‌چنین می‌توانید با توسعه سامانه‌هایی، پاسخ مشتریان را به صورت کاملاً هوشمند و بدون نیاز به نفرات زیاد در غرفه انجام دهید. این سامانه‌ها اطلاعات دقیق و مدنظر شما را دریافت می‌کنند و به مشتریان ارائه می‌دهند.

کمک به طراحی غرفه‌ها، نمایش توانمندی‌های شرکت به صورت هوشمند و ... می‌تواند شما را به عنوان یک شرکت پیشتاز به نمایش دربیاورد. به همین دلیل استفاده از بخش‌های مختلف هوش مصنوعی می‌تواند کمک‌های بسیاری به موفقیت شما در نمایشگاه بکند. بهتر است به عنوان مدیر و مسئول بخش‌های مختلف این موارد را در نظر بگیرید تا بتوانید تفاوت و تمایز را ایجاد کنید.