نحوه راه اندازی مغازه لباس فروشی با درآمد بالا | بررسی راهکارها و فناوری‌های جدید

1403/07/21 - خواندن 7 دقیقه - نویسنده: علیرضا همتی
راه اندازی مغازه لباس فروشی

اگر قصد شروع و راه اندازی یک مغازه لباس فروشی یا بوتیک را دارید، این مقاله برای شماست. بخش‌ها و نکات زیادی وجود دارد که شما باید آنها را در نظر بگیرید. برخی از آنها را ممکن است بدانید ولی گام‌هایی در این مسیر وجود دارد که کار را برای شما سخت خواهد کرد. ما سعی کردیم در گام‌هایی مشخص و مدون شروع این کسب و کار را مشخص کنیم. با ما همراه باشید.

شروع هوشمندانه برای پیشرفت سریع‌تر

اگر به دنبال یک کسب وکار بلند مدت در زمینه پوشاک هستید و می‌خواهید رشد بلندمدت را با احتمال بیشتری تجربه کنید، بهتر است با یک برنامه قوی کار خود را شروع کنید. اگر در ذهن شما جمله "میخوام مغازه لباس فروشی بزنم" به عنوان یک گزینه مهم مطرح است، راهی پر فراز و نشیب و طولانی را در پیش رو دارید. باید با دقت برنامه ریزی کنید ولی در دام کمال گرایی هم نیافتید. مرز بین بی‌برنامه عمل کردن و کمال گرایی کردن را باید با دقت مشخص کنید و با برنامه و عمل گرایی پیش بروید.

۹ گام ابتدایی برای شروع مغازه لباس فروشی

شما از ابتدای این که تصمیم به راه اندازی یک مغازه لباس فروشی می‌گیرید، باید مراحلی را با دقت طی کنید. شروعی دقیق و حرفه‌ای که می‌تواند احتمال موفقیت شما در این کسب وکار را افزایش دهد. ما در ۹ گام این مراحل را بررسی کرده‌ایم.

۱- پیدا کردن بخش مورد نظر و مشتریان هدف

راه اندازی مغازه لباس فروشی

پوشاک و البسه یک بخش بسیار بزرگ از بازار است. شما باید یک بخش یا جایگاه خاص در بازار را برای خود انتخاب کنید و در آن بخش فعالیت خود را آغاز کنید. از لباس کودک و عروس تا پوشاک مردانه و زنانه در بین این بخش‌ها حضور دارند و هر کدام مشتریان هدف مشخصی دارند. شما باید با تحلیل توانمندی‌ها و علایق خود بخش مورد نظر را انتخاب کنید و مشتریان هدف را هم مشخص کنید. بهتر است در این مسیر به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • چه نوع لباسی در مغازه خود میخواهم بفروشم؟
  • مشتریان من چه کسانی هستند؟
  • چگونه می‌توانم در بخش مورد نظر ارزش افزوده برای محصول ایجاد کنم؟
  • مشتریان هدف من به دنبال حل چه مشکلی در زمینه لباس هستند؟
  • چقدر ذهنیت من به مشتریان هدف نزدیک است و چگونه می‌تونم این ذهنیت رو نزدیک‌تر کنم؟

۲- بررسی و تحلیل بازار و رقبا

یکی از عیوبی که در مزایا و معایب لباس فروشی هم آن را مطرح کردیم، حضور رقبای قدرتمند در هر بخش است. شما باید برای شروع کسب وکار در این زمینه دید خوبی نسبت به رقبای فعال خود داشته باشید. این بررسی‌ها و تحلیل‌ها در بخش‌های مختلفی به شما بینش می‌دهد. این قسمت‌ها شامل موارد زیر است:

  • روندهای فعلی بازار
  • قیمت گذاری محصولات
  • اشباع شدن و خلاهای بازار
  • بهترین شیوه‌های این حوزه
  • تدابیر موفق و شکست خورده آنها

شما با داشتن اطلاعات نسبت به بازار و رقبا می‌توانید از تجربه‌ی آنها استفاده کنید و قدم‌های اولیه را محکم‌تر بردارید. اگرچه در هنگام راه اندازی مغازه لباس فروشی یا بوتیک باید رقبا را بررسی کرد ولی به این موضوع هم دقت کنید که کسب وکار رقیب را در چرخه‌ی عمر خود ببینید. این موضوع موجب می‌شود تا دچار تقلید بدون فکر یا کارگو کالت نشوید.

۳- پیدا کردن تامین کنندگان معتبر و محصولات مناسب

میخوام مغازه لباس فروشی بزنم

معمولاً در ابتدای کار شما تولید کننده محصولات نیستید و حتی اگر تولید داشته باشید، به تنهایی پاسخ مشتریان را نخواهد داد. به همین دلیل پیدا کردن تولیدی‌ها و تامین کنندگان خوب بسیار مهم و حیاتی است. در زمینه‌ای که انتخاب کردید، حتماً بهترین تامین کنندگان را با توجه به پرسونا و نیاز مشتری هدف پیدا کنید. این کار نیاز به صرف زمان زیادی دارد و بهتر است این کار را با دقت انجام دهید.

با این حال باز هم تذکر می‌دهیم که تلاش کنید در دام کمال گرایی گرفتار نشوید زیرا می‌تواند شما را عقب بیاندازد. این مرحله بسیار پتانسیل کمال گرایی و بررسی ریز تمام بازار را دارد و شما باید با کنترل دقیق زمان و نحوه بررسی درست تا حد ممکن مدت آن را کاهش دهید.

۴- ایجاد طرح کسب وکار

هیچ وقت از نوشتن طرح کسب وکار غافل نشوید. یکی از مهمترین دلایل این موضوع، تبدیل کردن اطلاعات موجود به نوشته است. ممکن است چند نفر قصد شروع این کار را داشته باشید. با ایجاد طرح کسب وکار می‌توانید بسیاری از مشکلات و اختلافات را شناسایی و مرتفع کنید و ماموریت، چشم انداز و امکان سنجی شرکت را مشخص کنید.

۵- تامین مالی کسب وکار

باید با توجه به نیازهایی که تعیین کرده‌اید، تامین مالی را انجام دهید. در بین مغازه های جدید و پر سود، یکی از کم هزینه‌ترین آنها لباس فروشی است. راه اندازی مغازه لباس فروشی شاید کمی هزینه به شما تحمیل کند ولی فروش آنلاین آن بسیار سریع و با هزینه کم می‌تواند ایجاد شود. شما باید با توجه بودجه‌ای که در اختیار دارید، هزینه‌های مدنظر را انجام دهید. اگر بخواهید مغازه راه اندازی کنید، علاوه بر اجاره محل و مجوزها،‌ لوازم مورد نیاز مغازه لباس فروشی شامل موارد زیر است:

  • قفسه‌ها و رگال‌ها
  • دکوراسیون و تزیینات داخلی
  • محصولات و اجناس اولیه
  • صندوق فروشگاهی و سیستم حسابداری
  • دوربین‌های مداربسته و امنیتی
  • تگ‌های امنیتی
  • مانکن‌ها
  • کیسه‌های خرید و لوازم بسته بندی
  • نور پردازی
  • اینترنت و تجهیزات مربوط به آن

۶- ایجاد یک ویترین و چینش مناسب

راه اندازی مغازه لباس فروشی

پس از انتخاب محل مغازه یکی از مهمترین مسائل ایجاد یک ویترین جذاب و چینش داخل مغازه است. پلانوگرام های مختلفی در زمینه پوشاک وجود دارد که می‌توان از آن به عنوان الگو برای مغازه استفاده کرد. از طرفی می‌توان ایده‌های مختلفی برای جلب توجه مغازه هم به کار برد. مواردی که وقتی مشتری هدف شما آن را می‌بینید احساس نزدیک و قدرتمندی نسبت به آن داشته باشد.

۷- راه‌اندازی فروش آنلاین محصولات

در حال حاضر می‌توان گفت مغازه بدون فروشگاه آنلاین و فروش محصولات از راه‌های متنوع امکان پذیر نیست. اگر شما مغازه نداشته باشید و بخواهید یک سیستم آنلاین فروش لباس راه اندازی کنید، این مسئله بسیار حیاتی‌تر خواهد بود. شما هم می‌توانید سایت فروشگاهی خود را راه‌اندازی کنید و هم اینکه در سایت‌های واسط محصولات خود را به فروش برسانید.

ایجاد این سایت و صفحات شبکه‌های اجتماعی علاوه بر فروش آنلاین می‌تواند فروشگاه شما را هم پررونق‌تر کند و استفاده‌های متنوعی داشته باشد.

۸- شروع فرآیند بازایابی و فروش

سعی کنید قبل از بازگشایی و مشخص شدن زمان شروع فعالیت، فعالیت‌های بازاریابی خود را آغاز کنید. برای ابتدای کار تلاش کنید تمامی دوستان، خانواده و ارتباطاتی که در اختیار دارید را مطلع کنید و آنها را به فروشگاه خود دعوت کنید. جنبه‌های منحصر به فرد و ارزش پیشنهادی خود را در این فرآیند به معرض نمایش دربیاورید و سعی کنید با مشتریان هدف خود ارتباط بگیرید.

از همان ابتدا باشگاه مشتریان خود را تا حد ممکن به وجود بیاورید و در مسیر ساخت مشتریان راضی قدم بردارید. با تمام توان تلاش کنید وضعیت قیف فروش خود را بهبود دهید و مسیرهای بازاریابی را اصلاح کنید.

۹- بررسی اعداد و ارقام و بهبود آنها

راه اندازی مغازه لباس فروشی

بسیاری از افراد وقتی می‌گویند "میخوام مغازه لباس فروشی بزنم" اطلاعی از فعالیت‌هایی که باید بکنند ندارند. یکی از وظایف اصلی شما جمع آوری اعداد، بررسی و بهبود آنهاست. شما باید تا جای ممکن اطلاعات فروشگاه و مشتریان را در اختیار داشته باشید و آنها را همیشه تحلیل کرده و راه‌حل ارائه دهید. در این بخش بسیاری از مدیران مشکل دارند و با اینکه در ابتدا سیستم را نسبتاً خوب طراحی کرده‌اند ولی موفق نمی‌شوند.

هوش مصنوعی هم در این زمینه می‌تواند کمک حال مدیران باشد و کار آنها را ساده‌تر کند. سامانه‌هایی مانند ترددشمار که می‌توانند داده‌های مشتریان یا فروشگاه را با دقت بالا در اختیار شما بگذارند و حتی در تصمیم‌گیری‌ها به شما کمک کنند، برای مدیران بسیار مورد نیاز است.

برای راه اندازی مغازه لباس فروشی یا بوتیک چقدر سرمایه لازم است؟

با اینکه راه‌اندازی لباس فروشی آنلاین هزینه‌ای پایینی دارد ولی مغازه لباس فروشی و بوتیک شامل هزینه‌های مختلف است. از محل مغازه و اجاره و رهن آن تا هزینه‌ی دکوراسیون و محصولات بخشی از این هزینه‌ها هستند. با توجه به محل، کیفیت و نوع محصولات میزان این هزینه کرد می‌تواند بسیار متفاوت باشد. ولی باید هزینه‌ی حداقل ۵۰۰ میلیون تومانی (در تهران حداقل ۱ میلیاردی) را برای شروع این کار در نظر بگیرید. البته اگر به دنبال مغازه پر تردد و نسبتاً بزرگ باشید باید این هزینه را بین ۲ تا ۳ میلیارد برای شروع در نظر بگیرید.

میخوام مغازه لباس فروشی بزنم

البته یکی از بخش‌های مهم مغازه لباس فروشی، هزینه‌های جاری و ماهانه آن است که شامل اجاره، فروشندگان و هزینه‌های انرژی مغازه می‌شود. این هزینه‌ها هم می‌تواند از ۲۰ میلیون تا ۵۰ میلیون متفاوت باشد. البته اگر مغازه نسبتاً بزرگ باشد، با توجه به افزایش اجاره و نیاز به تعداد فروشندگان بیشتر باید هزینه‌ها را بالای ۱۰۰ میلیون در نظر بگیرید. این هزینه‌ها در شروع برای بسیاری سنگین است. به همین دلیل بهتر است با فروش آنلاین یا مغازه کوچک کار خود را آغاز کنید و کم کم مسیر پیشرفت را طی کنید.

سود لباس فروشی چقدر است؟

در ابتدای کار و راه اندازی مغازه لباس فروشی و بوتیک میزان سود محصول برای افراد بسیار مهم است. این مقدار نسبت به نوع محصول و لوکس بودن آن می‌تواند متفاوت باشد ولی به طور میانگین حاشیه سود ناخالص این حوزه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است. یعنی اگر شما لباسی را ۵۰۰ هزار تومان می‌خرید باید حدود ۱ میلیون تومان بفروشید. البته که هزینه‌های سربار فروش در این موضوع در نظر گرفته نشده ولی نسبتاً حاشیه سود مناسبی دارد.

البته در زمینه‌ی لباس‌های کودک و پوشاک لوکس حاشیه سود ناخالص حتی تا ۷۰ درصد هم می‌رسد ولی فروش این موارد هم تا حد زیادی کار سخت و پرچالشی مخصوصاً در ابتدای مسیر است.