نیاز مشتری چیست؟ چگونه میتوانیم نیاز مشتری را بشناسیم
بسیاری از اوقات افراد و صاحبان کسب وکار فکر میکنند جواب این سوال را میدانند اما بسیاری اطلاعات دقیق از آن ندارند. اینکه به طور دقیق نیاز مشتری چیست و چگونه باید آن را شناخت نیاز به تخصص و علم بالایی دارد. ما در اینجا سعی کردیم به طور خلاصه تشریح کنیم که در این فضا باید چگونه این موارد را درک کرد.
۶۲ درصد از مشتریان بر اساس آمار انتظار دارند نیازهایشان توسط کسب و کارها پیش بینی شود. پس شما هم باید در این زمینه پیش رو باشید تا بتوانید انتظارات مشتریان را برطرف کنید.
نیاز مشتری چیست؟
تمامی کسب وکارها بر یک مسئله استوار هستند و آن هم حل نیازهای مشتری است. نیازهای مشتری در واقع تمام انگیزههایی است که او را به سمت یک محصول، خدمت یا تجربه هدایت میکند. شما برای اینکه به خواستههای خود برسید، توقعات خود را برآورده کنید یا ضرورتهای لازم را مرتفع کنید به سمت خرید هدایت میشوید. برخی از این نیازها آشکار و برخی دیگر پنهان هستند و حتی ممکن است در طول زمان و بر حسب شرایط تغییر کنند.
شما در طول روز نیازهای مختلفی را باید مرتفع کنید و برای نیازهای مختلف کسب وکارهای مختلفی بنا شدهاند. اول صبح برای رسیدن به سر کار میتوانید از حمل و نقل عمومی یا تاکسیهای اینترنتی استفاده کنید. برای خوردن صبحانه، ناهار و شام میتوانید از گزینههای مختلفی مانند رستورانها و اقلام سوپرمارکتی بهره ببرید. برای کار از یک کامپیوتر یا تجهیزات مختلفی استفاده میکنید و برای ورزش میتوانید به باشگاهها مراجعه کنید. تمامی کسب وکارهایی که به چشم شما میآیند در حال برآورده کردن نیازهای افراد هستند.
اهمیت شناخت نیاز مشتری چیست؟
اصلاً فهمیدن اینکه نیاز واقعی مشتری چیست به طور کلی چه فایدهای دارد؟ تمامی هزینههایی که افراد در طول روز انجام میدهند برای حل نیازهایشان است. به همین دلیل اگر شما بتوانید نیاز مشتری را مرتفع کنید پس میتوانید بابت آن پول دریافت کنید. یعنی هر دو طرف منافع متقابلی دارند که با رفع نیاز یکدیگر به آن منافع میرسند.
همچنین هرچقدر شما درک دقیقتری از این نیازها داشته باشید، جواب دقیقتری به آن میدهید و احتمال شکست شما بسیار کاهش پیدا میکند. مشتریان هم در این حالت رضایت از محصول یا خدمات بالایی دارند و میتوانند یک ارتباط بلندمدت و پایدار با شما بسازند تا با راحتی نیازهای خود را برطرف کنند. اما انواع نیاز مشتری چیست؟ ما در اینجا ۱۶ نوع از این موارد را بررسی میکنیم.
۱۶ نوع مختلف نیاز مشتری
همیشه خرید یک محصول یا خدمت یک جنبه نیاز ندارد و باید جنبههای مختلف آن را بررسی کرد. نیازها در بخش محصول و خدمات با هم تفاوتهایی دارند که ما این موارد را به صورت جداگانه بررسی میکنیم.
الف: نیازهای مشتری در محصول
شما پس از بررسی مشتریان هدف خود، شروع به ساخت یک محصول برای رفع نیاز مشتری میکنید. شما محصولی با توجه به نیاز ایجاد میکند و پس از یک بازاریابی مناسب آن را به فروش میرسانید. در وضعیت عادی این مراحل بسیار ساده بنظر میرسند ولی بسیار پیچیدهتر هستند. این نیازها و خواستههای مشتری ابعاد مختلفی دارد که باید با در نظر گرفتن آنها کار خود را بهبود دهید. ما در اینجا ۹ مورد را به صورت دقیق مورد بررسی قرار میدهیم.
۱- کارکرد: پر کردن شکاف بین انتظارات و کارایی محصول
مهمترین بخشی که محصول شما باید پوشش دهد، این است که باید وظیفهی خود را به درستی انجام دهد و فرآیندها را برای مشتری راحتتر کند. علاوه بر این افراد باید از رابط کاربری و حل مشکل احساس خوبی داشته باشند و از حل این مشکل لذت ببرند. همچنین در کارکرد محصول بهتر است از نظر اجتماعی تلاش کنیم تا از نظر اجتماعی هم مشتریان فعال شوند و حس ارتباط و همکاری را تقویت کند.
پس یک محصول با کارکرد مناسب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- یک مشکل را حل کند یا یک فرآیند را ساده کند.
- برای استفاده راحت است.
- مخاطب شما را خوشحال میکند.
- به کاربران کمک میکند تا با دیگران ارتباط بگیرند.
- به افراد احساس غرور میدهد و کمک میکند خود را در یک گروه اجتماعی ببینند.
۲- قیمت: ایجاد تعادل بین مقرون به صرفه بودن و ارزش محصول
قیمتگذاری یکی از بخشهای بسیار مهم کسب وکار است که باید تعادل در آن به درستی رعایت شود. قیمت با عملکرد و کاربرد درک شده توسط مشتری همخوانی داشته باشد. مشتریان باید حس کنند به ازای پولی که پرداخت میکنند و یا بیشتر از آن ارزش دریافت کردهاند. شما باید تلاش کنید این ارزش درک شده را افزایش دهید و از طرفی با ایجاد تایید اجتماعی، به این ارزش اضافه کنید. هرچقدر مشتری احساس کند که نسبت به پولی که پرداخت کرده ارزش بیشتری را دریافت کرده است، این مشتری خوشحالتر و راضیتر خواهد بود. با این حال باید برای شما هم فروش به صرفه باشد. کار اصلی این است که یک تعادل بین این دو ایجاد شود.
۳- راحتی: تاثیرگذاری پنهان بر ترجیحات مشتری
باید محصولی ایجاد کنید که برای کار کردن و استفاده از آن کمترین انرژی را از مشتری بگیرد. هر چقدر شما کار مشتری را پیچیدهتر و سختتر کنید رضایت مشتری کاهش پیدا میکند و نیاز مشتری برطرف نمیشود. همچنین این راحتی موجب آسایش بیشتر مشتری و تعامل بیشتر با محصول میشود. پس شما در برای راحتی باید محصولاتی با ویژگیهای زیر ایجاد کنید:
- محصولی کاربر پسند و کارآمد از نظر زمانی ایجاد کنید.
- یک تجربه مشتری بدون استرس و ترس برای مشتری ایجاد کنید.
- از راحتی در اشتراک گذاری محصول خود توسط مشتریان اطمینان حاصل کنید.
۴- طراحی: ایجاد جذابیت زیبایی شناختی
ایجاد یک طراحی مناسب یکی از مواردی است که در پاسخ به سوال نیاز مشتری چیست باید در نظر بگیرید. به طور کلی طراحی مناسب کمک میکند تا مشتری ارتباط بهتری با محصول برقرار کند و احساس شادی و لذت بیشتری از آن داشته باشد. این جذابیت بصری میتواند مشتری اولیه را به مشتری وفادار شما تبدیل کند. از نظر اجتماعی هم طراحی جذاب میتواند به معرفی و هویت اجتماعی افراد تاثیر بگذارد و حتی سبک زندگی خود را ایجاد کند.
۵- قابل اطمینان: ایجاد اطمینان از طریق ثبات
مشتریان به دنبال اطمینان نسبت به محصول هستند. این اطمینان، استرس و اضطراب را در مشتریان کاهش میدهد و مراحل کار طبق انتظارات پیش میرود. از طرفی از نظر اجتماعی استفاده از یک محصول قابل اطمینان میتواند برای فرد هم شهرت و اعتبار به همراه داشته باشد.
۶- عملکرد: افزایش کیفیت محصول
کیفیت بالای محصول تضمین کننده اجرای کار به صورت موثر است. اگر مشتری متوجه عملکرد قوی یک محصول شود، به راحتی میتواند به سمت آن محصول پیش قدم شود. نکته مهم اینجاست که باید عملکرد و سطح کیفیت با سطح انتظارات مشتری و استراتژی قیمت گذاری مطابقت داشته باشد. به طور مثال هیچ فایدهای در ساخت یک محصول یک بار مصرف به صورت بادوام و با هزینهی بالا وجود ندارد. از نظر اجتماعی هم کیفیت محصول میتواند شما را در کنار دیگران متمایز کند.
۷- بازدهی: تلاش برای افزایش بهرهوری محصول
یک محصول با بازدهی بالا میتواند وظایف خود را به سادگی انجام دهد، منابع مشتری را حفظ کند و در زمان وی صرفهجویی کند. همچنین بازدهی بالای محصول میتواند احساس موفقیت در مشتری ایجاد کند و حس بهتری به وی بدهد. از نظر اجتماعی هم با توجه به استفاده از یک محصول بهرهور، فرد به عنوان یک منبع آگاه و هوشمند شناخته میشود که میتواند تاثیر بسیار بالایی داشته باشد. به طور کلی بهرهوری بالا ۳ ویژگی مختلف را ایجاد میکند:
- ساده سازی کارها و صرفهجویی در زمان
- ایجاد احساس رضایت و موفقیت
- انعکاس تصویر فردی آگاه و هوشمند در جامعه
۸- سازگاری: یکپارچه سازی در انتخاب مشتری
اگر محصول شما با سبک زندگی و محصولات دیگر انتخاب شده توسط مشتری سازگاری داشته باشد، میتواند مشکلات مشتریان را کاهش و بهرهوری آنها را افزایش دهد. همچنین برای استفاده یا بهینه کردن محصول شما نیاز به خرید یا فروش محصولی را ندارند. محصولی که به راحتی با زندگی افراد ادغام میشود، احساس آرامش و رضایت بیشتری برای مشتری به ارمغان میآورد. محصولاتی که سازگار نیستند مشتریان را دچار استرس و ناامیدی میکنند. محصولات سازگار معمولاً ویژگیهای زیر را دارند:
- یکپارچه هستند و با دستگاهها و سیستمهای موجود امکان ادغام دارند.
- با ساده کردن روندها و زندگی مشتری، به وی آرامش و رضایت بیشتری میدهند.
- جایگاه اجتماعی کاربر را با نشان دادن هوش و ذکاوت بهبود میبخشند.
۹- ضریب تجربه: فراتر از ایجاد تعامل
تجربه مشتری نقطه اوج فرآیند طراحی محصول است. اینکه نیاز مشتری چیست تا اینکه مشتری آن محصول را از نزدیک لمس و استفاده کند تفاوتهای فراوانی میکند. محصولی میتواند تجربه خوبی برای مشتری ایجاد کند که ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- شهودی است و استفاه از آن با دستورالعملهای موجود بسیار ساده است.
- قدرتمند و قابل اعتماد است.
- به راحتی با محصولات موجود ادغام میشود و با سبک زندگی افراد وفق پیدا میکند.
- احساسات مختلفی مانند شادی، رضایت و هیجان ایجاد میکند.
- در هنگام استفاده بتوانند تجارب استفاده از محصول را به اشتراک بگذارند و احساس کنند که به بخش خاصی تعلق دارند
- کاربران را در جامعه خود قدرتمند و هوشمند جلوه دهد.
ب: نیازهای مشتری در طراحی خدمات
اگر بخواهیم از جنبههای مختلف خدمات به مشتریان بهترین نتیجه را بگیریم، باید نیازهای مشتری را در این زمینه به دقت بررس کنیم. در طراحی خدمات باید این ۷ نکته را به دقت مورد تحقیق قرار دهیم.
۱۰- همدلی: کلید رضایت از خدمات
همدلی یکی از مهمترین مهارتها در خدمات مشتریان است که میتواند با ایجاد آن در کسب و کار، نقشی حیاتی برای جذب و حفظ مشتریان بازی میکند. در عمل خدمات مشتری همدلانه معمولاً راهحلهایی را ارائه میدهد که با نیازهای مشتری مطابقت بیشتری دارد و در این حالت ارزش کلی خدمات هم افزایش مییابد. همچنین همدلی میتواند ارتباطی عمیق بین مشتری و کسب وکار ایجاد کند که مشتریانی وفادار و همیشگی برای شما بسازد. این مشتریان با دریافت چنین خدماتی علاقهی زیادی به اشتراک گذاری تجارب خود دارند که تاثیر بسزایی در ایجاد حلقههای رشد برای کسب وکار شما خواهد داشت. این ویژگی موجب میشود تا:
- با درک دقیقتر نیاز مشتری، راهحل بهتری را برای حل آن طراحی کنید.
- مشتری درک بهتری نسبت به ارزش کسب و کار شما پیدا میکند.
- از نظر اجتماعی ساختارها و حلقههای مشتری برای شما ایجاد میشود که برای رشد کسب و کار بسیار حیاتی است.
۱۱- انصاف: اساس اعتماد مشتری
اعتماد مشتری به خدمات کسب وکار زمانی ایجاد میشود که احساس کند با همه به طور یکسان برخورد میشود و به همه بدون تعصب نگاه میشود. این نگاه منصفانه میتواند احساس آرامش و اعتماد را به مشتری القا کند. به عنوان مثال برای حرکت غیرمنصفانه میتوان به ارائه تخفیف برای مشتریان جدید و عدم ارائه پیشنهادهای خوب برای مشتریان وفادار ارائه کرد. اگر مشتری چنین احساسی کند، منصف بودن کسب و کار در ذهن مشتری خدشه دار میشود و ارتباط شکننده میشود. همچنین از نظر اجتماعی در نظر گرفتن شرایط خاص برای افراد محروم و کم برخوردار میتواند حس انصاف خوبی از نظر اجتماعی برای مشتریان ایجاد کند. پس میتوان این موارد را در طراحی خدمات در نظر گرفت:
- تضمین رفتار برابر و بی طرفانه با همهی مراجعین
- ایجاد تعادل بین تاکتیکهای جذب و استراتژیهای وفاداری مشتریان
- کمک در مسیر بخشهای محروم و کم برخوردار جامعه
۱۲- شفافیت: ایجاد تصمیمات آگاهانهتر و ریسک کمتر
هرچقدر که شما در مسیر خدمات خود شفافیت را افزایش دهید، تصمیمات مشتریان آگاهانهتر خواهد بود و احساس آنها از سودمند بودن شما افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین مشتریان احساس خطر و ریسک کمتری در خرید خواهند کرد و اعتماد بیشتری نسبت به کسب و کار خواهند داشت. مخاطبان هم با توجه به شفافیت بالا و آگاهی از جوانب خدمت، معرفی بیشتری از شما به جامعه خود خواهند داشت. به طور کلی شفافیت باعث میشود تا:
- مشتریان تصمیمات آگاهانهتری بگیرند.
- اعتماد و وفاداری به خدمت بیشتر میشود.
- مشتریان تمایل بیشتری به معرفی شما به دیگران خواهند داشت.
۱۳- کنترل: عصر جدیدی در سفارشی سازی
ایجاد فضای مناسب برای مشتریان که بتوانند محصول شما را برای خود شخصی سازی کنند، یکی دیگر از پاسخهای سوال نیاز مشتری چیست خواهد بود. علاوه بر اینکه این کنترل روی مراحل کار میتواند خدمت را شخصی سازی کند، حس قدرت را هم در مشتری برمیانگیزد و کمک میکند اعتماد به نفس بالاتری داشته باشد. این شخصی سازی میتواند کمک کند تا خدمت با افراد و جامعه مشتری همخوانی بیشتری داشته باشد و به معرفی آن هم کمک کند.
۱۴- گزینهها: انتخاب کردن یک قدرت است
همیشه مشتریان دوست دارند کنترل کار را به دست بگیرند. علاقه افراد به این است که احساس کنند بین گزینههای موجود، یک گزینه را انتخاب کردند و کنترل خوبی روی مسیر خود دارند. ایجاد گزینههای مناسب یکی از پاسخهای سوال نیاز مشتری چیست خواهد بود و خدمات باید از این گزینهها به نفع خود بهره ببرند.
۱۵- اطلاعات: سوخت لازم برای تصمیمات آگاهانه
شما هرچقدر اطلاعات و داده بیشتری در اختیار داشته باشید، توانایی تصمیمگیری بهتری خواهید داشت و با اطمینان خاطر بیشتری این تصمیم را میگیرید. همچنین این اطلاعات به مشتریان کمک میکند که نرخ ریزش مشتری کاهش پیدا کند و نرخ نگهداشت مشتری را افزایش دهد. با این کار نیاز کمتری به تبلیغات خواهید داشت و مشتریان به راحتی متوجه مزایا و ویژگیهای شما خواهند شد.
۱۶- قابلیت دسترسی: استفاده در هر زمان و در هر جایی
برخی از مواقع پاسخ به این سوال که "چرا مشتری خدمت ما را نمیخره" این است که قابلیت دسترسی پایینی دارد. مشتریان نیاز دارند خدمات برایشان در دسترس باشد. وقتی مشتری در حالتهای مختلف نتواند به خدمات دسترسی داشته باشد، ناامید میشود و از خرید منصرف میشود. در دنیای دیجیتال حاضر مشتریان دوست دارند خدماتی که دریافت میکنند در همهجا در دسترس باشد و به راحتی بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. همچنین باید امکان استفاده آنلاین و آفلاین داشته باشد تا مخاطبان بتوانند با خیال راحت کار خود را انجام دهند. در طراحی محصول باید افراد دارای معلولیت هم در نظر گرفته شوند تا قابلیت دسترسی برای آنها هم فراهم شود. قابلیت اشتراک گذاری با دیگران هم میتواند برای بسیاری از مشتریان ارزشمند باشد و به خرید آنها کمک کند.
۸ راه برای شناسایی نیازهای مشتریان
حال که این نیازهای را شناختیم، چگونه باید نیاز مشتری را بشناسیم؟ این سوال اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا با درک درست و دقیق مشتری است که شما میتوانید به راه خود ادامه دهید. شما باید یک دید ۳۶۰ درجه نسبت به مشتریان و مخاطبان خود پیدا کنید تا به راحتی بتوانید این مشکلات را درک کنید. اگر این نیازها درست شناسایی شوند احتمالاً کار سادهتری در بخش حل آنها خواهید داشت. ما اینجا ۸ راهحل مختلف برای این شناسایی در نظر گرفتیم.
۱- دادهها را دنبال کنید.
ما در عصری هستیم که دادههای بسیار زیادی را میتوان از مخاطبان و مشتریان به دست آورد. دقیقترین و مهمترین راه برای شناسایی نیاز مشتری، اتکا به دادههای واقعی و معتبر است. شما باید در دادهها عمیق شوید و بینشهای دقیق از آن استخراج کنید. البته در حال حاضر با استفاده از کلان داده میتوانید بیشترین بهره را از دادهها ببرید. این فناوری به شما کمک میکند تا حجم بسیار زیاد داده را در کنار هم مشاهده کنید و نتایج شگفت انگیزی بگیرید.
۲- از مشتری بازخورد بگیرید.
یکی از راههای بسیار موثر برای فهم مشتری، پرسش از خود اوست. شما میتوانید با ایجاد نظرسنجیهای دقیق و البته کوتاه، از خود مشتریان کمک بگیرید. از دوگروه حتما در این حوزه کمک بگیرید: مشتریان وفادار و مشتریان ناراضی. این دو گروه به شما کمک خواهند کرد تا درک بیشتری از مخاطبان داشته باشید. مشتریان وفادار میتوانند علاوه بر خلاهای موجود، نکات مثبت کسب و کار شما را بیان کنند تا بتوانید آنها را تقویت کنید. مشتریان ناراضی هم بهترین افراد هستند برای اینکه مشکلات خود را پیدا کنید. حتماً با این افراد صحبت کنید تا بتوانید نیازها و دغدغههای مشتریان خود را بیشتر درک کنید.
۳- در شبکههای اجتماعی شنونده باشید.
سعی کنید در شبکههای اجتماعی یک شنونده خوب باشید. بسیاری از مشکلات و نیازهای مشتریان را میتوانید از این شبکهها به دست بیاورید. به صحبت افراد در مورد کسب وکار شما بیشتر توجه کنید و اگر صحبتهای تکراری میبینید، بیشتر روی آن موضوع حساس شوید. ایجاد روابط قویتر در این شبکهها میتواند به رشد فکری شما کمک خوبی بکند زیرا افراد مشکلات شما را با راحتی بیشتری در میان میگذارند.
۴- با تیم خود بیشتر گفت و گو کنید.
با تیمهای فروش و خدمات که ارتباط زیادی با مشتریان دارند میتوانید کمکهای متنوعی بگیرید. مسائل این تیمها را جمع آوری کنید و به دنبال الگوهای تکرارشونده باشید. مشکلاتی که بیشتر مشتریان را آزار میدهد یا مشکلات برای آنها ایجاد میکند. حتی تلاش کنید پیشنهادهای آنها را هم بررسی کنید. این موارد و اجرایی کردن برخی از آنها میتواند تجربه کاربری مشتری را بهتر کند و نیاز مشتری را برطرف کند.
۵- از رقبای خود یاد بگیرید.
در اکثر اوقات افراد یا شرکتهایی را به عنوان رقیب همراه خود دارید. این موارد را به دقت بررسی کنید تا با هزینهی بسیار کمتر به خواستههای مشتری برسید. البته در بررسی رقبا به آن دسته از رقیبان که مشتریان راضی بیشتری دارند توجه کنید تا بتوانید نیازهای مشتریان را بهتر درک کنید. این رقبا در بسیاری از اوقات صنعت شما را تشکیل میدهند و شناخت آن به شناخت کل بازار کمک میکند. همچنین با بررسی رقبا میتوانید متوجه مشکلات و خلاها هم بشوید و فرصتهای فوقالعادهای را به دست بیاورید.
۶- مشاهدهگر باشید.
در رفتار مشتری نکاتی نهفته است که شاید هیچوقت بیان نشود. بهتر است مشتری خود را در شبکههای اجتماعی، در جستجوهای گوگل و ... مشاهده کنید تا فرصتها را پیدا کنید. شما در فضاهایی مانند گوگل حتی میتوانید متوجه شوید که چند نفر دغدغههای مشترک دارند و فضاهای آنها به چه صورت است. این مشاهدهگر بودن را هرچقدر دقیقتر انجام دهید، راحت تر میتوانید شناخت خود را ایجاد کنید. از این طریق میتوانید برخی از نیازهای پنهان مشتریان را درک کنید.
۷- با نامشتریان گفت و گو کنید.
پیتر دراکر افرادی را که نیازهای خود را از مسیری غیر از کسب وکار شما تامین میکنند را نامشتری مینامند. این افراد منبع بسیار قدرتمندی برای ایجاد محصولات جدید یا تغییرات در محصول هستند. ما در بسیاری از اوقات تمرکز بسیار زیادی روی تعداد محدود مشتریان میکند و اکثریت نامشتری را در نظر نمیگیریم. خوب است که با این دسته از افراد هم گفت و گو کنیم و از ایدههای آنها هم بهره ببریم. علاوه بر این گفت و گو با این افراد میتواند برای کسب و کار شما دریچهای مهم و حیاتی به دستهای بزرگ از مشتریان باز کند. شاید سوال اینکه نیاز مشتری چیست با تبدیل به اینکه نیاز نامشتریان چیست بتواند فضای کسب وکار شما را بهبود دهد.
۸- از فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی استفاده کنید
فناوریهایی مانند هوش مصنوعی به شما کمک میکنند شناخت بسیار دقیقی از مشتری به دست بیاورید. حتی بسیاری از نیازهایی که شاید خود مشتری آن را به درستی درک نکرده باشد به کمک فناوری میتوان آن را دریافت. همچنین این فناوریها میتواند کمک کند تا نیازها و راهحلهای شخصی سازی شده را توسعه داد. ما در بخشهای مختلف راهحلهای هوش مصنوعی را بررسی کردهایم که میتوانید در بخش حوزه خدمات آن را مطالعه کنید.
با نیازهای پنهان مشتری چه کنیم؟
نیازهای پنهان مشتری، نیازهایی هستند که مشتری معمولاً آنها را به زبان نمیآورد یا حتی خود مشتری آن را نمیداند. شناخت این نیازها که تاثیر زیادی روی خرید مشتری میگذارد کمک میکند تا محصول و خدمت بهتری را توسعه دهید. تحلیل عمیق بازار، مشاهده، تحلیل دادهها، استفاده از هوش مصنوعی و انجام آزمایشهای مختلف (مانند تست A/B) میتواند در شناخت آنها بسیار به شما کمک کند. برطرف کردن این نیازهای پنهان میتواند حس بسیار خوبی برای مشتری ایجاد کند و فروش و کسب و کاری پایدار را برای شما به ارمغان بیاورد.
بهترین روشها برای ایجاد نیاز در مشتری چیست؟
اینکه متوجه شویم نیاز مشتری چیست یک بخش از ماجراست. بسیاری از افراد متخصص میتوانند نیازهای مختلفی را در مشتریان ایجاد کنند. این مورد به کسب و کارها کمک میکند تا به طور موثرتری محصولات یا خدمات خود را به فروش برسانند. البته در این حوزه میتوان نیازهای غیرواقعی و نادرستی هم ایجاد کرد که کار اخلاقی و پایداری نیست. شما باید با شناخت مشتری و فهم عمیق از روانشناسی نیازهای درست و واقعی در مشتری ایجاد کنید.
باید مشتری را نسبت به مشکلات آگاه کنید و با آموزش و اطلاع رسانی فرد را متوجه دلایل لازم برای درک نیاز کنید. به وجود آوردن چنین نیازهایی میتواند برای شما یک بازار بکر و پر سود را به همراه داشته باشد زیرا شما با درک درست از نیاز و ایجاد در مشتری توانستهاید فضای مناسبی برای خود و مخاطبان ایجاد کنید.
بعد از شناخت نیاز مشتری چه کارهایی باید انجام دهیم؟
پس از شناخت اینکه نیاز مشتری چیست باید فعالیتهایی برای بهبود کسب و کار خود انجام دهیم این کارها شامل موارد زیر است:
- پیام برند خود را کامل کنیم: باید یک پیام درست به دسته اصلی مخاطبان هدف انتقال پیدا کند. به همین دلیل با تمرکز بر روی نیازهای مشتریان باید این پیام واضح باشد
- اقدام برای محصولات یا خدمات جدید: پس از به دست آوردن این اطلاعات باید مشاهده کنید که آیا داشتههای حال حاضر شما پاسخگوی مشتریان هست یا نه. اگر نیست برای یک محصول یا خدمت جدید خود را آماده کنید.
- برنامه وفاداری مشتری ایجاد کنید: برای اینکه مشتریان حس بهتری نسبت به کسب وکار شما پیدا کنند باید مشتریان وفادار بیشتری ایجاد کنید و برای آن برنامه جدی داشته باشید.
- حلقهی بیپایان بهینه سازی: همان طور که گفتیم نیازها در طول زمان و شرایط تغییر میکنند. ما باید همیشه این فعالیت شناخت نیاز مشتری را انجام دهیم تا نیازهای جدید را شناسایی کنیم و محصول و خدمت خود را بر خواستههای مشتری منطبق کنیم.
زندگی در دنیای دادهها و هوش مصنوعی
ما در حال حاضر در دنیای زندگی میکنیم که میتوان به کمک هوش مصنوعی هرچه را که لازم داریم تبدیل به داده کرده و تحلیل کنیم. شما میتوانید حالات مشتریان، میزان رفت و آمد و تمامی رفتارهای مشتریان را به طور دقیق بررسی کنیم. ما در تحلیل مشتریان فروشگاهها محصول ترددشمار دیدبان را در اختیار صاحبان کسب و کار گذاشتیم تا بتوانند فضای مناسب برای خود ایجاد کنند. این سامانه و مشابه آن میتوانند به شما در درک بیشتر مخاطب کمک بسیار فراوانی بکنند. در فضاهای دیجیتال هم ابزارهای مختلفی برای ایجاد بینش نسبت به مخاطب وجود دارد. لازم است که شما از ابزارهای جدید استفاده کنید و درک بیشتری از مشتری به دست بیاورید.
تجربه مشتری (CX) چیست؟ نحوه طراحی و اندازه گیری به کمک هوش مصنوعی
FMCG یا کالاهای تند مصرف چیست؟ چگونه در فروش آنها موفق باشید؟
۱۸ استراتژی برای افزایش فروش لباس و پوشاک
سامانه تردد شمار افراد | شمارش دقیق افراد عبوری
نظرات