تمامی مزایا و معایب لباس فروشی | بایدها و نبایدهای فروش لباس

1403/07/20 - خواندن 8 دقیقه - نویسنده: علیرضا همتی
مزایا و معایب لباس فروشی

اگر قصد کار در حوزه پوشاک را دارید، باید مزایا و معایب لباس فروشی را به دقت مطالعه کنید. شما باید بدانید چه چیزی در انتظار شماست و برای آن با تمرکز بالا آماده شوید. این حوزه یک فضای بسیار رقابتی با بازیگران بسیار قدرتمند دارد که نیاز است استراتژی درستی را برای ورود به بازار برای خود انتخاب کنید. ما سعی می‌کنیم تمامی خوبی‌های و سختی‌های این حوزه را در کنار هم قرار دهیم تا با راحتی بیشتری انتخاب خود را انجام دهید. با ما همراه باشید.

۱۰ مزیت لباس فروشی

جذابیت‌های مختلف لباس فروشی برای افراد باعث اشتیاق بیشتر افراد به این حوزه شده است. مزایایی که این کار را تبدیل به یکی از کارهای محبوب در سراسر جهان کرده است. شما می‌توانید در هر جای شهر و شبکه‌های اجتماعی ردپای کسب وکارهای این حوزه را ببینید. ما ۱۰ دلیل و مزیت اصلی حوزه لباس فروشی را بررسی کردیم.

۱- همیشه مورد تقاضا بودن.

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های افراد خرید پوشاک است. پوشاک در کنار خوراک اولین خواسته‌ی بیشتر افراد است و برای آن اهمیت بالایی قائل هستند. یکی از کسب و کارهایی که حتی در وضعیت بد اقتصادی می‌تواند فروش خود را تا حد بالایی حفظ کند، لباس فروشی است. به همین دلیل همیشه تقاضا برای این بازار وجود دارد. هم‌چنین در فصل‌های مختلف و آب و هواهای مختلف پوشاک جدید جز نیاز مشتری است که شما می‌توانید به آن پاسخ دهید.

۲- خلاقیت در خدمت درآمدزایی

مزایا و معایب لباس فروشی

اگر سلیقه‌ی خوبی دارید، می‌توانید خلاقیت‌های متنوعی را به کار بگیرید، این کسب وکار برای شما می‌تواند یک فضای مناسب باشد. این موضوع به شما کمک می‌کند تا بتوانید کسب وکاری متفاوت و بر حسب سلیقه‌ی خود راه‌اندازی کنید. از طرفی با ایجاد خلاقیت و نوآوری می‌توانید راحت‌تر کسب وکار خود را توسعه دهید. شما می‌توانید این خلاقیت را با مد روز تطبیق دهید و مشتریان بیشتری را به خود جلب کنید. با وجود این خلاقیت می‌توان برندهای قدرتمندی را در زمینه پوشاک ایجاد کنید.

۳- حاشیه سود مناسب

این حوزه حاشیه سود مناسبی دارد و می‌تواند سود خوبی را برای شما برآورده کند. در بین تمامی مزایا و معایب لباس فروشی شما بیشتر به دنبال این هستید که در این حوزه چقدر سود وجود دارد. این سود با توجه به عوامل می‌تواند متغیر باشد ولی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد حاشیه سود دارد. این سود خوب به شما امکان توسعه سریع‌تری را می‌دهد و می‌تواند هزینه‌های شما را پوشش دهد. البته اگر بخواهید به راه اندازی مغازه لباس فروشی فکر کنید باید هزینه‌های ابتدایی آن را در نظر بگیرید ولی با این حال هم بسیاری از برندها توانسته‌اند چندین شعبه بازگشایی کنند.

۴- از بین نرفتن محصولات

یکی از مشکلات حوزه‌هایی مانند سوپرمارکت‌ها، فاسد شدن و از بین رفتن محصولات است. در حوزه لباس فروشی این مشکل بسیار کمتر وجود دارد. بیشترین مشکل شاید گذشت فصل یا تغییر روند‌های مد باشد که محصولات شما را خارج از عرف کند و کسی از شما خریداری نکند. ولی خراب شدن کامل و از بین رفتن آن در طول زمان اتفاق نمی‌افتد.

۵- مقیاس پذیر بودن

مزایا و معایب لباس فروشی

با توجه به اینکه جامعه مشتریان شما بسیار بزرگ است (چه پوشاک مردانه، زنانه یا بچگانه باشد)، امکان توسعه شما بسیار بالاست. این محصولات امکان توسعه بلند مدت و پایدار شما را می‌تواند فراهم کند. علاوه بر این با توجه به محصولات متنوع در این حوزه می‌تواند جامعه‌های بزرگتری را هدف قرار دهید و این موضوع می‌تواند شما را مقیاس پذیر کند. در حال حاضر فروشگاه‌های پوشاک بزرگ و معتبری در ایران وجود دارند که دهها شعبه دارند و توسعه خوبی داشته‌اند.

۶- راه‌اندازی و توسعه راحت‌تر

ایجاد یک لباس فروشی در حال حاضر بسیار راحتتر شده است. شما می‌تواند به کمک شبکه‌های اجتماعی کار خود را شروع کنید. به جای اینکه از ابتدا مغازه اجاره کنید، می‌توانید کار را از خانه‌ی خود آغاز کنید و به موقع مغازه هم ایجاد کنید. برای اینکه بدانید راه اندازی مغازه لباس فروشی چه کارهایی باید انجام دهید در مقاله‌ی دیگر صحبت می‌کنیم. با این حال اگر فکر ایجاد یک کسب و کار هستید شاید فروش پوشاک برای شما گزینه‌ی خوبی باشد. از طرفی شما حتی می‌توانید از سایت‌هایی مانند دیجی‌کالا برای ایجاد فروش استفاده کنید.

۷- مدل کسب وکار ساده

کسب وکارهای مختلفی هستند که هنوز مدل درستی برای درآمدزایی ندارند. با این حال با توجه به قدیمی و با ریشه بودن این حوزه مدل کسب وکار مشخص و سر راستی دارد. البته که می‌توان خلاقیت‌های خوبی در این زمینه هم داشته باشید ولی کلیت تغییری نخواهد کرد. کار شما فروش لباس و تامین پوشاک برای مشتریان است. از طرفی با توجه به تعداد بسیار زیاد کسب وکارها در این حوزه در ایران و جهان، می‌توانید الگوهای خوبی برای این مورد پیدا کرد و با دقت و اطمینان بالا کار را آغاز کرد.

۸- مدیر خودتان باشید.

ایجاد کسب وکارهای کوچک برای هر اقتصادی مهم است و برای شما هم لذت بسیار بالایی خواهد داشت. شما می‌توانید مدیر خود باشید و در مورد آینده خود کنترل بیشتری داشته باشید. این موضوع کمک می‌کند تا با تلاش بیشتر یا کمتر نتایج آن را ببینید و با تحلیل بتوانید بهترین راه را انتخاب کنید.

۹- فروش آنلاین در سایت‌های واسط

مزایا و معایب لباس فروشی

سایت‌هایی مانند دیجی‌کالا، دیجی استایل و بانی مد شما می‌تواند از بازدیدکننده‌های این سایت‌ها استفاده کنید. این سایت‌ها به شما کمک می‌کنند تا بدون هزینه کار خود را شروع کنید. حتی با هزینه‌های بسیار پایین می‌توانید تصاویر بسیار باکیفیتی تهیه کنید و در آن سایت‌ها و در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. این می‌تواند به راحتی خرید مشتریان بسیار کمک کند و شما را در فروش وارد سطح جدیدی بکند.

۱۰- روش‌های مختلف برای کسب درآمد

شما می‌توانید محصولات خودتان را به روش‌های مختلفی از طریق فروش حضوری، آنلاین، عمده فروشی، سفارش‌های ترکیبی، ساخت استایل و ... به فروش برسانید. این می‌تواند به شما کمک کند مشتریان بیشتری را به راحتی جذب کنید. هم‌چنین فروش محصولات لوازم جانبی، اکسسوری و ... فضای خود را گسترش دهید.

۱۰ مشکل لباس فروشی

به طور کلی مزایا و معایب لباس فروشی بسیار متنوع است و شما باید با مشاهده این موارد در کنار هم تصمیم بگیرید. ما سعی کردیم ۱۰ مشکل و عیب این حوزه را هم بررسی کنیم. شما باید با توجه به شرایط خود و این موارد تصمیم به اجرا یا عدم اجرای آن بکنید.

۱- رقابت سخت در این حوزه

در حوزه‌ی لباس فروشی کسب وکارهای مختلفی وجود دارد. کسب وکارهای متنوعی که از سال‌های پیش و با قدرت بسیار بالا در حال فعالیت هستند. همه‌ی این برندها تلاش می‌کنند تا بازار خود را گسترش دهد و قدرت بسیار زیادی دارند. درست است که همه‌ی مردم نیاز به پوشاک دارند و می‌توانند مشتری شما شوند، ولی به دست آوردن آنها بسیار سخت است. این سختی در رقابت بسیار از افراد را از حضور در این حوزه و راه‌اندازی کسب وکار دور می‌کند.

۲- مشکل در مدیریت موجودی

مزایا و معایب لباس فروشی

مد و تغییرات آن بسیار غیرقابل پیش‌بینی هستند و سختی مدیریت موجودی برای کسب وکارها را بسیار افزایش می‌دهند. شما با اشتباه در این حوزه می‌توانید مشکلات بسیار زیادی برای خود ایجاد کنید و حتی به سمت ورشکستی بروید. ممکن است چیزی که این ماه بسیار زیاد می‌فروشید در ماه آینده بسیار کاهش پیدا کند و شما با خرید یا تولید زیاد محصول نتوانید موجودی خود را مدیریت کنید. استفاده از سامانه‌های هوش مصنوعی مانند ترددشمار می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند ولی باز هم ریسک مربوط به خود را دارد.

۳- تغییرات سریع روند مد

اگر نمی‌توانید خود را به روز نگه دارید و از روندها خوب استفاده کنید، احتمالاً موفقیتی در این کسب وکار نخواهید داشت. تغییرات مد آنقدر روند سریعی دارد که می‌تواند مشکلات زیادی برای شما ایجاد کند. مهم است که از رقبای خود پیشی بگیرید تا مشتریان شما به سمت خرید از کسب وکارهای دیگر نروند. از طرفی بتوانید حتی مشتریان آنها را هم به سمت خود بکشید. با این حال با توجه به وجود کسب وکارها و برندهای بزرگ، شما کار سختی برای این تطابق با مد خواهید داشت.

۴- زمان کاری طولانی و محیط‌های شلوغ

فروشگاه‌های حضوری لباس فروشی، زمان‌های کاری طولانی و محیط‌های بسیار پررفت و آمدی را تجربه می‌کنند. به همین دلیل بعد از مدتی فشار کاری شما را آزار خواهد داد. مشتریان با سلایق مختلف و نیاز به صرف وقت زیاد می‌تواند مشکلات زیادی را برای شما به وجود بیاورد. با اینکه مزایا و معایب لباس فروشی متنوع است ولی اگر علاقه‌ای به محیط‌های شلوغ و ارتباط با افراد مختلف ندارید، احتمالاً این کار برای شما مناسب نخواهد بود. علاوه بر این اگر در شبکه‌های اجتماعی هم فعال باشید در زمان‌های خالی مغازه باید مشغول کارهای مختلفی در این زمینه شوید که به شما اجازه استراحت نخواهد داد.

۵- تاثیر زیاد فراز و نشیب‌های اقتصادی

حوزه پوشاک بسیار تحت تاثیر مشکلات اقتصادی است. با اینکه این مورد جز نیازهای اصلی است ولی دوره‌های خرید لباس آنها می‌تواند تغییر کند. این مسئله می‌تواند فشار بسیار زیادی به کسب وکارها وارد کند و مشکلات مدیریت موجودی را هم بیشتر کند. این مورد مخصوصاً در زمانی که شما محصولات گرانتر می‌فروشید بیشتر خودش را نشان می‌دهد. مشتریان شما شاید دیگر امکان خرید محصولات گران را نداشته باشند و با از دست دادن مشتریان شما نمی‌توانید محصولات خود را به فروش برسانید.

۶- مسائل امنیتی

مزایا و معایب لباس فروشی

اگر فروشگاه و مغازه حضوری دارید، مسائل امنیتی یکی از مشکلات اساسی شما خواهد بود. میزان دزدی در مغازه‌ها کم نیست و دنبال کردن و چک کردن آنها هم بسیار سخت است. به همین دلیل شما باید از لحاظ امنیتی سیستم قدرتمندی استفاده کنید تا میزان دزدی‌ها را کنترل کنید. استفاده از سامانه جلوگیری از دزدی فروشگاهی هم در این زمینه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

۷- انجام کارهای تکراری

در بسیاری از اوقات کارهای این حوزه بسیار تکراری است. درست است که هر مشتری داستان خود را دارد ولی کارهای داخل مغازه و فضای آن ممکن است برای بسیاری از افراد تکراری شود. پس باید این موضوع را در نظر بگیرید که این کار نسبت به بسیاری از کارهای میزان زیادی کار تکراری دارد. اگر احساس می‌کنید که کار تکراری ممکن است شما را خسته کند، بهتر است در انتخاب این کار تردید کنید.

۸- مشکلات مالیات

اگر از مدیران فروشگا‌ه سوال کنید، مالیات یکی از دغدغه‌ها و کابوس‌های اصلی آنهاست. این مشکلات اگر درست دنبال نشوند می‌توانند بسیار برای شما مشکل ساز شوند و شما را دچار مشکل کند. باید در این زمینه اطلاعات بسیار زیادی به دست بیاورید و حتماً با متخصصان آن مشورت کنید. اگر این مشکل درست اداره نشود می‌تواند شما را زمین گیر کرده و حتی کسب وکار شما را از بین ببرد.

۹- مشکل در جلب اعتماد مشتریان

مزایا و معایب لباس فروشی

ایجاد فضای اعتماد در این زمینه کار بسیار دشواری است. این کار به دلیل وجود محصولات متفرقه و اجناس تقلبی و ضعیف در ایران بسیار سخت‌تر است. مشتریان در این زمینه خرید خود را از محل‌های متنوعی انجام می‌دهند و تغییر این وابستگی به فروشگاه‌های دیگر نیاز به خلاقیت بالا دارد. به همین دلیل در بسیاری از موارد جلب اعتماد مشتریان جدید در ابتدای کار بسیار سخت است. شما باید به قول معروف خاک خوری خود را در این زمینه بکنید و بتوانید از نظر مالی خود را تامین کنید. این موضوع در بسیاری از موارد باعث ورشکستی و از بین رفتن کسب وکارهای حوزه پوشاک می‌شود.

۱۰- شکست ۷۰درصدی مشاغل کوچک

بر اساس آمارها حدود ۷۰ درصد از کسب وکارهای کوچک تا ده سال اول راه‌اندازی از بین می‌روند. این آمار بالا نشان دهنده‌ی سخت بودن این مسیر است. شما باید بتوانید با استراتژی درست نسبت به بازار، وضعیت اقتصادی و رقبا به میدان بیایید و سعی کنید خود را بهبود دهید. اگر نتوانید مشتریان وفادار و راضی ایجاد کنید، کسب وکار شما دوام زیادی نخواهد داشت و باید مشکلات بسیار زیادی را تحمل کنید.

هوش مصنوعی برای بهبود مزایا و معایب لباس فروشی

استفاده از فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی می‌تواند کمک بسیار زیادی به شروع کار شما بکند. این فناوری‌ها می‌تواند مزیت‌های رقابتی شما را بهبود دهند و عیب‌های این حوزه را تا حدود زیادی پوشش دهند. ما برای بهبود وضعیت فروشگاه‌های حضوری سامانه ترددشمار دیدبان را توسعه دادیم تا مدیران بتوانند مدیریتی دقیق‌تر و داده محور را اجرایی کنند. هم‌چنین می‌توانید با توجه به نیازهای دیگری که دارید به کمک تیم متخصصین دیدبان محصولاتی در این زمینه توسعه دهید.